Teraz szukamy rodziny Wyszyńskiego.
Witam, Moja rodzina wyemigrowała z Wysokie Mazowieckie 1908 and 1912. części mojej rodziny nadal tam mieszkają, ale ja ich nie znam. Życzę, aby publikować moich danych zapytać członków, jeśli mają takie same przodków rodziny?
Szukam rodziny mojego pradziadka, Jan Wyszynski(1841), poślubił w 1877 roku z Agnieszką Gołaszewski (córka Antoni Gołaszewski i Teresy Saniewski)
Mój pradziadek Jan Wyszyński, drugi mąż Agnieszki Gołaszewska. Śmierci pierwszego męża, Jozef Uszyński, to było w 1876 roku.
Jan Wyszyński nie mam informacji na temat jego narodzin, jego rodziców lub rodzeństwa.
Mój dziadek i jego brat Stanislaw mają pół rodzeństwo Uszyński.
Dlatego mam kuzynów Uszyński.
Mój dziadek:
Wyszyńskiego Aleksander, syn Jana Wyszynski i Agnieszki Gołaszewskiej, urodzony w Misztalach Tyborach 27.11.1879, 58/1879.
Mój dziadek Aleksander wyemigrował do USA z Jabłonka-Świerczewo
Brat mojego dziadka:
Stanisław, syn Wyszyński Jana Lat 34 i Agnieszki Gołaszewskiej Lat 44, urodzony w Misztalach Tyborach 19.09.1878, 54/1878.
Dlatego zastanawiam się, czy jesteśmy spokrewnieni.
Czy znasz genealogią rodziny?
Chciałbym poznać moją rodzinę
I zostały poszukiwania przodków rodziny przez wiele lat. Moje poszukiwania trwa Jan Wyszyńskiego (1842). Jego syn Stanislaw Wyszynski(1878).
Nazwiska dla moich poszukiwań genealogicznych:
Wyszynski, Gołaszewski (Saniewski), Uszyński (Choinski), Uszynski, Ostrowski (Uszynski)
Mój ojciec,Jan Wyszyński (1921), syn Aleksandra Wyszyńskiego i Ewa Gorkowska jest kuzynem Aleksandra Ostrowskiego (cr. born 1898 ?) syn Bolesława Ostrowskiego i Leokadia Uszynska.
dziękuję
Alek
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Now we are looking for families Wyszynski.
Hello, My family emigrated from High Mazowieckie 1908 and 1912. The part of my family still live there, but I do not know. I wish to publish my data to ask members if they have the same ancestral family?
I'm looking for the family of my great-grandfather, John Wyszynski (1841), married in 1877 with Agnes Gołaszewski (daughter of Anthony and Teresa Gołaszewski Saniewski)
My great-grandfather John Wyszynski, the second husband of Agnieszka Gołaszewska. The death of her first husband, Joseph Uszyński, it was in 1876.
John Wyszynski did not have information on his birth, his parents or siblings.
My grandfather and his brother Stanislaw are half siblings Uszyński.
That is why I have cousins Uszyński.
My grandfather:
Wyszynski Alexander, son of John and Agnes Gołaszewska Wyszynski, who was born in Misztalach Tyborach 27.11.1879, 58/1879.
My grandfather Alexander emigrated to the US from Jablonka-Świerczewo
My grandfather's brother:
Stanislaw Wyszynski son of John and Agnes Years 34 Years 44 Gołaszewska, born in Misztalach Tyborach 19.09.1878, 54/1878.
That is why I wonder whether we are related.
Do you know the genealogy of the family?
I would like to meet my family
I have been searching for ancestors of the family for many years. My search continues John Wyszynski (1842). His son Stanislaw Wyszynski (1878).
The names for my genealogical research:
Wyszynski, Gołaszewski (Saniewski), Uszyński (Choiński), Ostrowski (Uszyński)
My father, John Wyszynski (1921), the son of Alexander Wyszynski and Eve Gorkowska is a cousin of Alexander Ostrovsky (cr. Born in 1898?), Son of Boleslaw Ostrowski and Leocadia Uszynska.
thank you
Alek