Private User Kalmistutel pildistamas olen nähtavasti mina kõige rohkem käinud. Olen pildistanud ilusaid selgelt loetavaid hauakive. Hauakivid on väga informatiivsed ja hea tõestusmaterjal. et andmed ei ole võetud laest ega väljamõeldud. Paljudel on genis puudu surmaaeg, tihti on puudu mõlemad daatumid, mõnikord saab andmeid abikaasa või varalahkunud lapse kohta.
Kui isik on juba niigi genis, siis võiks ju võimalikult täpsete andmetega olla. Mitte nii, et isik on, aga ei ole sünni- ega surmaaega või on näha, et surnud on, aga millal - ei tea. Samuti kena, kui need, kes maetud samale kalmistule, võiksid olla liidetud selle kalmistu projekti. Küll on neid, kes on tänanud, et nende lähedase hauakivi olen pildistanud ja nüüd näevad, sest ise elavad kaugel ning surnuaiale minek pole lihtne.
Praegu oleksin väga tänulik, kui keegi minusugune fanaatik pildistaks Rapla kalmistu hauakive ja leiaks mu vanavanaisa, kes surnud-maetud 1959. a., puhkepaiga. Mingit seost minul Raplaga ei ole, Rapla kalmistu ei ole vist veel digiteeritud ning konkreetne hauaplats Haudist leitav.
Samas arvan, et hauakivi pilt ei peaks kohe hüppama profiilipildiks, siis, kui muid näoga pilte inimesest veel ei ole.
Kalmistutel ikka käiakse ja vaadatakse hauakive. Nimi, sünni- ja surmaaeg ei ole delikaatsed isikuandmed.