Soovid, Palved - kas keegi saaks aidata

Started by Henn Sarv on Tuesday, December 29, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 2881-2910 of 10490 posts

Ah soo Laurile! Seepärast ma ei näppinud seda pundart tükk aega ise vaid panin siia üles näidiseks kuidas võib juhtuda. Üks variant oli päris võõras ja ilma infota, ega ma osanudki teda lahku lüüa.
Anne, vana tuttav soovitas aga seda esmast teadsin isegi.
Küllap Iida Tõnisson tegi nagu vaja.
Just nii, järgmistel kordadel hakkan juhtnööride järgi lahutama! Aitähh noomimast!

Lauri Kreen , ma mõtlen seda et, kui varem oli 4nda nõbu isikukirje vaatamine mulle täielikult avatud - ilma haldaja pererühma lisamata, siis nüüd enam mitte.

ega sind keegi blokkinud ole?

lahutatud ja eelneva palve peale vanemad ka valitud.

Palun Ann Jaanson küljest lahti lahutada 1795 sündinud Hans Jaanson. Õige mees on 1838 sündinud Hans Jaanson.

Private User Olete te kindel et kaks teie poolt mestitud Ann nimekist olid samad? Ja et 1795 sündinud Hans Jaansonil polnud Ann nimelist naist?
Kes ta lahti lõikas (mulle ei näita) ja miks nn Unknown alles jäi (kas teise Hansuga oli varem mõni laps Genis)?

LÕIKAMISI TEEME AINULT SIIS, KUI ON SELGE ET KEEGI POLE VALE MESTIMISE KÄIGUS KADUMA LÄINUD (ja nii et lapsed "laiali ei lendaks")!

Lauri

Teisel Hans Jaansonil oli Ann nimeline naine ja see pidi alles jääma.

Kontrollisin, korras

Tänud

Tervist asjatundjad!
Soovin abi oma vanaisa Eduard Roos -i sünni- ja surmadaatumite leidmiseks.Ta oli pärit Ida-Virumaalt Vaivara vallast Hundinurga talu omanik. Tema abikaasa oli Miina-Maria Roos (sünd. 14.09.1876 ja surn. 22.10.1953).Neil oli kolm tütart ja üks poeg. Ühe tütre, Elisabeth Roos kohta on info olemas. Teiste kohta aga pole midagi teada. Oleks hea, kui saaks ka teiste kahe tütre ja poja kohta midagigi teada. Eduard Roos koos kahe tütrega on maetud Vaivaras Sinimäe kalmistule. Poja kohta teave puudub?
Ette tänades,
Aarne Eiche
aarneeiche85@hot.ee

Sellised andmed leiate kirikuraamatust.

Siin on väike suund:
http://www.ra.ee/dgs/explorer.php?tid=10&iid=200220004693&t...

Ja siin on Eduard Roos ilmselt juba olemas:

Eduard Benjamin Roos

Juba leidsin personaalraamatu kande ka:

[http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1230.1.92:290?172,2055,1301,... Saaga EAA.1230.1.92:290?172,2055,1301,677,0]

See peaks teid edasi aitama!

Kui ma lisan kalmistupilte. Kas tohib ja kas see tegevus on seaduslik. On huvide, mitte kokkulangevus. Kas keegi oskaks sõna sekka öelda.

Private User Kalmistutel pildistamas olen nähtavasti mina kõige rohkem käinud. Olen pildistanud ilusaid selgelt loetavaid hauakive. Hauakivid on väga informatiivsed ja hea tõestusmaterjal. et andmed ei ole võetud laest ega väljamõeldud. Paljudel on genis puudu surmaaeg, tihti on puudu mõlemad daatumid, mõnikord saab andmeid abikaasa või varalahkunud lapse kohta.
Kui isik on juba niigi genis, siis võiks ju võimalikult täpsete andmetega olla. Mitte nii, et isik on, aga ei ole sünni- ega surmaaega või on näha, et surnud on, aga millal - ei tea. Samuti kena, kui need, kes maetud samale kalmistule, võiksid olla liidetud selle kalmistu projekti. Küll on neid, kes on tänanud, et nende lähedase hauakivi olen pildistanud ja nüüd näevad, sest ise elavad kaugel ning surnuaiale minek pole lihtne.
Praegu oleksin väga tänulik, kui keegi minusugune fanaatik pildistaks Rapla kalmistu hauakive ja leiaks mu vanavanaisa, kes surnud-maetud 1959. a., puhkepaiga. Mingit seost minul Raplaga ei ole, Rapla kalmistu ei ole vist veel digiteeritud ning konkreetne hauaplats Haudist leitav.
Samas arvan, et hauakivi pilt ei peaks kohe hüppama profiilipildiks, siis, kui muid näoga pilte inimesest veel ei ole.
Kalmistutel ikka käiakse ja vaadatakse hauakive. Nimi, sünni- ja surmaaeg ei ole delikaatsed isikuandmed.

Minul on ka palju hauakivide fotosid,kuid ma pole tahtnud neid Genisse panna justnimelt sellel põhjusel,et kui inimesest ei ole profiilipilti,siis hüppab see ainumas pilt kohe profiilipildiks.Kas seda muutust ei annaks kuidagi sisse viia,et nii ei juhtuks? Et profiili haldaja või foto omanik saaks ise otsustada,kas hauakivi pilt võiks olla profiilipilt või siis mitte.Minule näiteks meeldiks,kui profiilipildiks oleks inimese näofoto,mitte hauakivi.
Samas piltide lisamises ei ole minu meelest midagi ebaseaduslikku,kuid kui tõepoolest on "huvide mittekokkulangevus" mõne pildi osas,siis saaks ju asjaosaliste vahel selle viisakalt ära klaarida ja mittesoovitud pildid ilma suurema kärata maha võtta?

Kalmistuprojekti võib hauatähise fotod ju ikka lisada ja ei pea isikuga siduma, et foto profiilifotoks muutuks. Kui foto alla ei lisa kelle tähisega tegu siis ei ilmu ka foto profiilifotoks.

Siinkohal juhin kalmistuprojektidega tegelejate tähelepanu sellele, et isik, kellel on foto ka hauatähisest siis projekti oleks soovitav lisada nii isik kui tähise foto. Seda muidugi juhul kui õigused lubavad. Selliselt muutub lisatud foto läbi projektis osalemise avalikuks ilma, et fotot näha soovijal peaks foto Genisse lisanud kasutajaga peregrupp olema.

Rapla kalmistu andmed on internetis kättesaadavad juba tükk aega, paar aastat vähemalt, kui õigesti mäletan. www.kalmistud.ee

Private User mis sellega öelda tahetakse? Et Genisse dubleerida neid pole mõtet?

Ei, see oli lihtsalt info Agnes Valgistele, vt eespool tema postitust.

Tänan Private User, juba mitmed on mulle kirjutanud, et olemas.
Ent kahjuks ei leia sealse otsinguga, et papa Peeter Karm oleks sinna maetud. Järelikult ei ole haual väljaloetavat kivi, kahju.

Agnes Valgiste

Ma tänan kõiki, et arutlusest osa võtsid ja selgitasid asja. Algselt ma panin nimed ja pildid kokku. Muidugi, läksid pildid profiilile 1-ks. Nüüd püüan lisada projektide kausta ja palun liituda sellega. Aga selles on Agnesel õigus, et piltidest on palju kasu olnud. Toovad teadlikust inimestes, kes püüavad, kedagi leida või vanu mäestusi üles soojendada.

Agnes Valgiste , väljaloetav kivi võib ikkagi olla! Minu vanaisa hauaplatsi asukoht Tallinna Rahumäe kalmistul oli Haudi jaoks teadmata, kuni ma teatasin interneti teel hooldamisavaldust tehes, ta on maetud vanaema ja minu vanematega samale platsile. Siis see viga parandati.
Vead ja puudused kalmistu andmetes on sageli tingitud sellest, et mingil ajal ei ole matustel asukohta täpselt registreeritud.

Vat mind hakkas ka huvitama, et mismoodi peaks seda nendele haudi tegelastele teatama kui sul on täpsemaid andmeid mingi isiku kohta kui neil andmebaasis kirjas ja kas seda peab kuidagi tõestama?

Lisaks siia veel juurde et, ikkagi on võimalus seostada hauakivipilt isikuga ilma et, see kohe profiilipildiks hüppaks. Mina olen vahel teinud nii et, lisanud geni default kontuurpildi profiilipildiks tagasi.
http://media.geni.com/p13/93/9c/28/5e/5344483b097fc4e7/no_photo_f_l...
http://media.geni.com/p13/ff/eb/c2/4f/5344483b097fc4e6/no_photo_m_l...
Sest siis on ikkagi hauakivi pilt isiku juurest leitav. Projekti seest on seda minu meelest väga raske otsida.

Jaak Tulp!
Kui oled hauaplatsi hooldajaks registreeritud, siis saad ka ise teha Haudi leheküljel parandusi kodanikuportaali kaudu aadressil www.eesti.ee

Ei tea miks ma peaks hauaplatsi hooldama kui ma tahan haudi moderaatoritele (või kuidas neid nimetada) teada anda, et ma tunnen kedagi, kes võib täie kindlusega väita, et näed see isik sellel platsil on täpselt selliste sünni- ja surmadaatumitega ja see isik ei pruugi ka olla hauaplatsi hooldaja, vaid selle hooldaja pereliige või lähedane tuttav. Äkki see teadja ei teagi täpselt, kes on platsi hooldaja. Kui ma peaks platsi hooldama, et omada võimalust teada anda, siis see piiraks mu teadaandmisvõimalusi sisuliselt nulliks.

Kalmistuseadus määrab mõisted, millele Haudi oma kirjetes ka toetub. Tegelikult hooldaja ei ole seaduses kasutatav mõiste. Hooldada haudu on lubatud kõigil (st. lehti, oksi riisuda, küünalt süüdata jne. nii oma sugulaste kui ka mistahes haual hea tava piires). Palju tähtsam isik on hauaplatsi "Kasutaja". Kasutajaks loetakse seaduse järgi sellele hauale viimast matuse korraldajat/teostajat.
On tulnud selle asjaga tegeleda, sest olen ise Rahumäe kalmistul kahe hauaplatsi kasutaja. Andmeid saab muuta Haudi moderaator ja vastava hauaplatsi kasutaja. Tegelikult moderaator suunab teid ilmselt kalmistu kontori poole. Kuna kasutajat ei ole Haudi's lihtne leida ja tuleb siiski pöörduda vastava kalmistu kontori poole, kontor aga ilma vastavat kasutajat teavitamata ei ole aldis mistahes maetu isikuandmeid muutma. Haudi on väga hea abimees ja areneb järjest paremaks, aga tuleb arvesse võtta, et asi algas ju kalmistute paberkandjatel olevate "bullade" digiteerimisest Haudisse. Olen ise mõnda nn. "bullat" Rahumäe kontoris näinud, milles kanded olid tehtud laialivalgunud "tindipliiatsi" kirjas. (Sic.!) Ja mis seal salata isegi praegu ei ole võimatu, et kalmistu kontor teeb maetu sissekandeid Haudisse matja suusõnalise ütluse teel veel nüüdki!
Niipalju siis maetu andmete õigsusest ja muutmisest. Siiski väga hea, et Haudi tekkis ja kasvuraskused on kõigil!

Teisel paaril on poeg Karl sünniaastaga 1902.

Peaks korras olema.

Showing 2881-2910 of 10490 posts

Create a free account or login to participate in this discussion