Kas keegi suudab välja lugeda kust see Jüri 1800. aastal Saku mõisa Kornomäe tallu tuli?
viide: http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1864.2.VI-38:52?1345,1325,67...

Kas keegi suudab välja lugeda kust see Jüri 1800. aastal Saku mõisa Kornomäe tallu tuli?
viide: http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1864.2.VI-38:52?1345,1325,67...
Geni robot laamendab?
Revisionide alt paistab, et Rene Niilisk on kokku tõstnud Gustase ja Kustase ning Mai nimelised naised
Pojad Aleksandrid oleks aga kokku tõstnud nagu Arne Maadväli ja seda samal sekundilt.
Lisaks on samal sekundil lisanud Geni nende kontode haldajaks Private User
Kas on võimalust teiste (s.h. geni enda) lollusi lihtsalt tagasi kerida ilma, et peaks kõik uuesti sisestama? Ja kas selle roboti saaks kuidagi peatada?
Silver Möls
Miks peab eksimust nimetama - laamendamiseks? Meil kõigil on Genis ühine eesmärk, see ei ole jah ajaveetmise koht, aga siin ei pea tõestama, et mina olen targem ja teine lollim. Esmalt oleks võinud haldajaga ühendust võtta.
Mestimist raskendavad põikpäised haldajad, isegi aktivistid, kes teevad oma rida ja ei vasta pererühma kutsele.
Minu poolt suured tänud Jaak Tulbile, kes aitab ja oskab hinnata lugupidamist ja sõbralikkust!
Vabandan otsese väljenduse pärast! Sõbralikkus on kindlasti abiks.
Kokkuvõtvalt, oma eelmise postitusega kaitsesin seal mainitud isikuid. Võtsingi eelnevalt ka ühendust nendega, aga neil pole ju kohustust kiirelt reageerida. Kindlasti, saame need vead ka omavahel lahendatud, aga soov on abiks olla ka kõigile teistele.
Nimelt geni mestimis-robot on süsteemselt genereerinud puusse vigasid kasutades eelmainitud isikute nimesid. Ei näe vajadust ilustada robotite vastu suunatud pahameelt tehnilistes küsimustes.
Kujutage ette, kui see vigane robot on homme hommikuks kõik teie sisestatud profiilid arvanud samaks olema ja need kokku tõstnud.
Kui 1. kord nägin sellist valet kokku tõstmist, siis peale haldajaga suhtlemist selgus, et tema polnudki seda teinud. Pigem võib see roboti tegevus sõbralikkusele ja lugupidamisele kahjulikult mõjuda.
Unustasin mainida, et ootan siiski tehnilist tüüpi vastust, mis muuhulgas aitaks ka enda tehtud vigasid teine kord tagasi kerida. Näiteks võiks profiili versioonide logis olla ka "Raporteeri viga" nupuke vms. Või kasvõi kuskil foorumi teema, kuhu saaks manuaalselt postitada roboti vigasid, ja et need siis automaatselt tagasi keritaks.
Liivi Murumets Võib olla tõesti ka skriptid. Fakt on see, et ühe minuti sees a la hommikul 9:02 oli mitmed profiilid kokku tõstetud ja samal hetkel ka haldajaks määratud Private User.
Ausalt, ei tea ka "automaatsete kokkulangevuste" kohta midagi - eeldasin, et kuna arvuti mõelda ei suuda, siis ta vaid soovitab, ja ei tõsta süüdimatult asju kokku. Kui masin seda aga teeb, ongi ta minu terminite järgi robot (mingi tarkvara sisaldav masin, mis automatiseerib inimese tööd). Ja sel juhul võiks öelda, et sain vastuse.
Suurem mõte jääb muidugi samaks: Skriptid, automaat-mestijad, mõtlematud mestimist harrastavad inimesed ei tohi väljuda kontrolli alt.
Hetkel on võimalik 30 profiili minutis metsa keerata, aga tagasi kerimine võtab 30 tundi. Arvestage ise, kui kaugel on häving :)
Kahjuks ei veel genis robotit kohanud, kuigi ootan - üle 1700 pooleli olevat mestimist ja ~80 sarnast profiili oleks vaja löpuni mestida.
Minuarust uinuvaid profiili omanikke on siin genis kümneid kordi rohkem kui neid " mõtlematud mestimist harrastavad inimesi "
Kustas Nalgi vanemate otsimisega läks mul mul vähem kui 3 min. aega. Viga ei olnud mestijas vaid sugupuu koostajas .
Minul on niisugune küsimus, et isegi ei tea, kas selleks õige teema valisin, kus seda esitada, aga ehk siiski keegi oskab vastata. Nimelt on minu puust korraga kadunud peaaegu 100 nime. Kes täpselt, ei oska öelda, sest oma puud ei ole ma ise ehitanud. Märgatav on, kui keegi midagi lisab, sest avalehelt on tavaliselt näha, kui seda tehtud on. Nüüd aga küsin, et kas kuskilt seda ka näeb, et miks või kuidas inimesi puust kaob, ses neid kaotab? Seda ei oska üldse otsida. Kindlasti aitaks, kui teaksin täpselt kõiki nimesid oma puus, aga no ei tea. Igatahes asi selles, et arv oli enne 1183 ja nüüd korraga 1088. Ja asi ei ole mitte selles, et mu puu vaate seadetes oleks põlvede arvu vähendatud - kõik on ikka maksimumis.
See on arv, mis kuvatakse, kui oma sugupuu lahti teen. Üleval vasakus servas on see number. Ja kasvab ta tavalisekt suht kenasti, kuna minu suguseltsis on tublisid genilasi, kes puud kasvatavad:) Tavaliselt on avalehelt ka kohe näha, kes nimesid lisanud on. Minu küsimus nüüd oligi, et kas seda ka näha on, kui midagi vähemaks võetakse? Muidugi oleks huvitav ka, et miks võetakse. Oleks siis paar numbrit vähem/rohkem, aga ligi 100ne erinevus on ju suht palju. Ei oska haru leida ka, kust vähemaks jäänud on. Vaid seda näen, et see vähenemine isa poolsest harust on, kuna temal sugupuu liikmete arv selle arvelt vähenenud.
Private User
Ma arvan, et tegemist on mestimisel kaduma läinud harudega.
Kadunud ei ole nad reaalsuses, kuid Geni ei näe seost kasutaja ja teatud osa vahel ja arvestuses neid järelikult ei näita.
Vaatame olukorda, kus toimus teatud inimeste mestimine, kelle haldaja on olnud lahke ja isikukirjed avalikud hoidnud, teise haldaja isikukirjetega, mis on ekstreemse salastatuse vatiteki all.
Osa neist isikutest jääb avalikeks, osa aga mitte (sõltub mis järjekorras neid kokku tõsta ja kes jääb põhihaldajaks). Sinna salstatuse vatiteki alla Geni piiluda ei lase, vaja on pererühma haldajaga ja muudatuste jaoks ka koostööd.
Mestija enda jaoks võib samuti olukord ootamatult muutuda. Enne mestimist näed andmeid ja saad isegi muuta, pärast mestimise teostamist vaatab vastu lukustatud isik.
Niisiis inimesi kaob puust mestimisel (oli 2, 3 või enamgi veel ja jääb loodetavasti 1) ja mestimise käigus salajaseks muutuvate isikutena.
Vähemalt selline on minu teooria.
Tegin vea ja lisasin isiku Truto ((Tari) Truto) puus valesse kohta. Sain ta ümber tõstetud ka õige koha peale, kuid vana jäi alles ja sellest ma lahti ei saa. Õige koht on Tomas Einardi abikaasa (Tari Tomas Einard) ja mitte Marri õde.
Kas keegi oskab juhendada või parandaks selle vea?
Marko Arula
Ma teeksin nii: tuleks kustustada Truto ja Marri side nende hüpoteetilise ühise vanemaga. Selleks lisa nt nende isaks X. Seejärel ava puuvaates Trutol "muuda" ja "sugulussidemed". Siis oota tükk aega, kuni ilmuvad kaks sugulusidet (vanemad ja abikaasa), siis kustuta side vanematega. Lõpuks võib puuvaates ära kustutada Marri isa X.
Ei suuda kuidagi leida kust perest tulnud või kelle juures elanud Paraskeva Korsakov s. u. 1799: http://www.ra.ee/dgs/browser.php?tid=42&iid=200252076129&im...
Arne Pajula Peaks vist olema Ohakvere http://www.eha.ee/andmed/search.php?type=vald&sid=2009070211284...=
Mida teha kuritahtliku kasutajaga, kes sisestab puudesse olematuid inimesi ja püüab kustutada reaalselt eksisteerivaid isikuid. Kuhu ma peaksin sellisest asjast teatama, et tolle laamendaja konto blokeeritaks?
Kui sellele küsimusele on kusagil vastus olemas, siis sorry, aga olen mitte väga tihe kasutaja ja ausaltöeldes väga väikese ajaressursiga, et ise vastuseni jõuda. Nii kahju on vaadata, kuidas aastatepikkune töö lihtsalt solgitakse...