Tegelikult ei saa ju öelda, et Saaga kättesaadav ei oleks. Omalt poolt selgituseks pean lisama, et tõesti olen lisanud omad andmed kaugemate veresugulaste kohta lähtudes ainult Rannarootsi andmebaasist kuid siinjuures olen püüdnud püsida süsteemsena. st, et sisestatud ka profiilid, millel RR andmebaasi alusel puudub eesnimi a la Algot Eugén Brun See tuleneb puhtalt sellest, et ka RR andmebaasis on nii kirjas ning, et sisestatud on mingil ajahetkel antud andmebaasis kõik sama nime kandvad isikud. Ehk siis mingi ajahetke seisuga peaks Genisse olema kantud kõik RR otsinguga näit. needsamad Brun perenime kandvad isikud. Ei pea õigeks jätta sisestamata ühe või teise põlvkonna andmeid kui on teada, et sellised isikud selle andmebaasi alusel eksisteerivad, mis siis, et nende andmed pole seadusest või vajadusest infot mitte avalikustada, täielikult sinna kantud.
Mina võin siit välja lugeda ainult tahtmatust, et olemas olevad või ka tulevased lihtkasutajad sügavama otsimiseta oma sugupuu üles leiaksid ja professionaale nende uurimuste juures segama hakkasid oma kõikvõimalike tujude ja tahtmistega. Kahjuks on aga Geni avatud keskkond ja siin andmeid töötlev kasutaja peab arvestama sellega, olenemata sellest palju ta nende andmetega töösse on siin pühendanud ennast ei ole tal õigust infot ainult endale hoida. See muidugi ei tähenda, et tal üldse oma sisestuste suhtes õigust ei oleks.
Ka mina olin algul isekas ja leidsin, et kergem on anda oma puu veresugulastele mingi erisus, et mitte tekitada kattuvusi teiste kasutajatega ja pigem vastupidi, neid hoopis välistada. Seetõttu sai ka patronüümid lisatud eesnime lahtrisse. Et oleks võimalik läbi otsingu kattuvusi ise leida, mitte, et keegi kaastööline neid Geni kattuvuste näitamise läbi minu eest ära teeks. Siis, alguses ei teadvustanud ma endale piisavalt, et üksi seda kõike ei ole võimalik kunagi kokku viia. Ükskõik siis millest jääb puudus tahtmisest, ajast, teadmistest, oskustest.
Kuigi see isekus kadus protsessi edenedes ei tahtnud ma oma süsteemi lõhkuda ja keset protsessi teha süsteemis sisulisi muudatusi kuna siis ei oleks mu enda sisestused ka mulle kattuvusi välja andma hakanud. Ma ei keela kellelgi teha muudatusi kui need puudutavad nende inimeste sugulasi ja kui nemad ei soovi, et nende esivanemad oleks üht või teistmoodi üles tähendatud. Kui sugulaste soov on ise teha parandusi ja täpsustusi siis käed on iga kasutaja suhtes vabad.
Mis aga kindlasti ei ole mu soov, et samad isikud jääksid erimeelsuste tõttu andmete sisestamiste osas sisse või kokku viimata või et ei tekiks arutelu teemal kas ikka on tegu ühe ja sama isikuga.
RR andmebaasi vastu äratab usaldusväärsust selle tegijate pühendumus, andmebaasi terviklikus ja vaba ligipääs sisestatud andmetele. Kahte viimast neist Geni kohta hetkel veel kindlasti öelda, ei saa.
Seega jätkuvat jõudu kõigile Geniga toimetamisel.