Soovid, Palved - kas keegi saaks aidata

Started by Henn Sarv on Tuesday, December 29, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 2041-2070 of 10488 posts

Külle Tärnov Tere

1. Kõigepealt uurite vale mestimise olemust (muudatustest). Kes mestiti ja millised olid nende andmed ja sugulased (lapsed).
2. Kui see selge millistena puud enne valet mestimist välja nägid siis lisate mestimise käigus hävinud isikud uuesti oma õigetele vanematele.
3. Seejärel tõstate (vajadusel) lapsed oma õigete vanemate külge (kas puus ümber tõstes või peresidemete osa kaudu) ja lõikate nad valedest vanematest lahti.
4. Vaatate samal moel üle ka abielud ja õed vennad (vajadusel tuleb ükshaaval neid muuta et vanemad kõik õigeks saaks,

Kui osa on privaatsed aga teil pole kõigi vajalike haldajatega pererühma ei tasu seda korrastust tegema hakatagi (juhul muidugi kui mõni abiline puus seespool pole).

Paul Eck

Palun aidake leida selle vabadusvõitleja ja Ksenia Eck-i abielukirje. Midagi väga segast on seoses sellega. Ksenia kasutas vähemalt aastani 1940 vana abielunime Kaup, mida kinnitavad 1926-ndal aastal Ameerikasse sõidu reisidokumendid ja USA 1930 ja 1940-nda aasta Census ehk rahvaloendus. Väidetavalt on ta New Yorki Eesti maja väitel abiellunud Pauliga umbes 1922 aastal. Ksenia esimene mees Josep Woldemar Kaup jäi arvatavasti Tomskisse Venemaal ja suri, aga sellele pole ka mingit tõestust. Kõik leitud dokumendid ja viited olen kirja pannud. Kõige tõenäolisemad kohad abiellumiseks (kui see ikkagi Eestis toimus) on Narva ja Tallinn. Ksenia sünnilinn on Tartu, seega ehk ka seal. Tallinn on laevadokumentides Ksenia viimane püsiv elukoht. Vajadusel jagan täiendavat infot meili teel. Imelik on veel see, et Pauli ja Ksenia surmakuulutustes on Paul märgitud Hilda ja Augusti isana, kes on kirikuraamatutes kirjas siiski Josep Voldemari lastena ja Hilda ja Augusti sünninimi on ka üsna kindlalt Kaup.

Palun abi mestimisel. Aitähh ! [http://www.geni.com/search?search_type=people&names=Alu+Tammar Alu Tammar]

Private User http://www.geni.com/account_settings/permissions sellelt lingilt tuleb lisada teine linnuke siis saab keegi ka seda mestida. Teie puhul mõlema konto seadetes kuna tegu on kahe kasutaja profiili mestimisega.

Tänud ette!

Selline huvitav juhus, et avastasin täna, et ühele minu hallatavale profiilile on foto lisatud. Ei saagi aru kes lisas ja kustutada ka ei saa.
Igatahes õige see pole, sest isik sündis aastal 1746 ja fotol on jäädvustataud sündmus tänapäeva bussis. http://www.geni.com/people/Kr%C3%B5%C3%B5t-Traadi/60000000109558186...
Oskab keegi seletada asja ja hää oleks kui selle foto ka kõrvaldada?

Pildi all on autorina:
Pildialbumist „Tauno Nikker's photos“ by Tauno Nikker
Tauno Nikker

Jah, seda sain aru, kirjutasin ka Taunole. Aga märget pole, et ta oleks lisanud ja kuidagi imelik, vale koht ju.

Rene Niilisk vastuolud vajavad lahendamist

Tänud - tehtud

Megasuur tänu Lauri Kreen! Sa tegid ära suure töö ja nii mõnigi asi sai selgemaks. Sai selgeks, et Paul ja Ksenia ei abiellunudki Eestis, vaid Ameerikas peale 1940 ja Paul lapsendas Hilda umbes samal ajal. Dokumenti Pauli ja Ksenia abiellumise kohta ei paista leiduvat ja mis juhtus meremees August Kaup'iga peale 1944, millal on viimane kuupäevaga laevadokument tema kohta. Kas ta suri merel või kusagil mujal palju hiljem? Josepi kohta leidsin rahvusarhiivi säilikud, mille uurimisel ehk saab veel midagi teada. Ok, oletan, et teema ammendatud.

Jaak Tulp Paljudel dokumentidel on USAs 72a salastatuse piirang peal...
Seetõttu mitmeid praegu veel ei leiagi...
Ja kui August pärast sõda välismerd ei sõitnud või võttis muu ameti siis tõendeid polegi... (NB! need immigratsionitõendid/meremeeste saabumised on USAs/Kanadas avalikud vaid ca 1952-55 aastani)

Private User Mul küll lasi märgistamist redigeerida / vale seose eemaldada.

See on muide tuntud näpukas - ei vaadata kelle isikukirje kaudu fotode juurde mindi ja siis oma arust seatakse endale avatar (profiilipilt).

Lauri Kreen, Aitäh! Ma ei saanud jah eemaldada, olgu siis oma oskamatus või mis iganes. Aga Tauno peaks tõenäoliselt mu peregruppi kuuluma, kui meil puud ühendatud oleks. Siis oleks asi igatahes lihtsamalt lahendatav olnud.

Kaido Vaatemäe ,Minul ei ole selle pildiga mingit pistmist ja kuidas ta albumisse sattus ei oska ma vastata.

Keskmine nimi - kuidas suhtuda?
Küsimus tekkis seoses mestimisel tekkivate andmete korrastamisega.
Lihtsalt siinse temaatikaga haakuv mõttejupp, mille jaoks pole vast vaja eraldi teemat püstitada. Kui mõni kuraator leiab sellele sobivama koha, sii palun - tõstke ümber. või dubleerige :)
Keskmist nime kasutatakse paljudes kulltuuripiirkondades - http://en.wikipedia.org/wiki/Middle_name
Minu ja ilmselt ka paljude teiste jaoks on keskmise nime klassikaline näide John [Fitzgerald] Kennedy nurksulgudes osa.
Sageli seisan silmitsi olukorraga, kus mõni eestlane on oma (lähedaste) teise ja vähemkasutatava (või pärast nimemuutust = ? eestistamist) eesnime või kodutalu nime paigutanud lahtrisse "keskmine nimi".
Kas poleks see targem lahti seletada profiililis lisateabe all (ntx: alates a 1938 seoses eestistamisega ei kasuta August Walther oma teist eesnime Walther)l?
Või siis märkida terve topeötnimi või selle teine osa "muude nimede/ hüüdnimede" all?
Teemadega http://www.geni.com/projects/Andmete-sisestamise-p%C3%B5him%C3%B5tted ja http://www.geni.com/discussions/63188 olen kursis, aga ikkagi...
Tahaks teada, kuidas teised inimeseed toimetavad :)

Keskmine nimi - kuidas suhtuda? Nagu Wikipeedia ütleb. Asja mida Usas ning Kanadas nimetatakse 'keskmiseks nimeks' kutsutakse Euroopas teiseks, kolmandaks jne. 'eesnimeks'. Et kuidas genis lahtreid täita? Vahet pole mu arust...kui just ei peeta oluliseks järgida kas 'Ameerika -' või 'Euroopa stiili'. Ma ise olen teinud nii üht kui teistviisi. Tavaliselt küll kui nn. eesnimesid on mitu, sisestan teised kolmandad jne. "eesnimed" keskmise nime st. lisanime lahtrisse.

Eda Liiväär suhtuda tuleb mõistlikult ja mõistvalt.
Ilmselt, mida lähem sugulane, seda rohkem võid omavolitseda. Kaugemate puhul ära rabele. Puhkevad igasugu tormikesed, mis vahel lausa AKI veeklaasi jõuavad.
Kui vaadata hoolega, on eestikeelses versioonis lahtri nimeks "Lisanimi", mis annabki võimaluse ja õigustuse sinna igasugu lisanimesid kirjutada.
Kas see on asjakohane? Mine tea...
Eelduseks on ilmselt olnud see, et soovi korral saab selle välja kuvamise iga kasutaja enda jaoks sulgeda. Samas on see üks väljadest, mille sisu Geni otsing kajastab. Ise olen sinna kirjutanud teise (ja kolmanda jne ristimisel antud eesnime), mis on Eestis suhteliselt harv. Sidekriipsuga eesnimesid olen tõlgendanud kui ühte sõna.

Tundub nii mõistlik nagu eelpool öeldud, sest selliste tegelaste nagu Carl Robert Jakobson
Johann Voldemar Jannsen
Friedrich Reinhold Kreutzwald jaoks see keskmine kast tundub olevatki, kuigi toimitud on erinevalt (Friedrichul lausa oli mestimisega jäänud mõlemasse kasti Reinhold, selle julgesin siiski ära parandada)

Mina soovitan (juhul kui 2 või 3 eesnime olid pidevalt kasutusel näiteks Carl Robert Jakobson) kirjutada kõik eesnimed eesnimelahtrisse.
Lisanime lahtrisse kirjutatagu vaid see nimi mis polnud laialt teada / laialt kasutusel ehk siis see millest Ameerikas ja mujal "Middle Initial" tekitatakse. Sest lisanime väljast küll otsitakse aga paljudes vaadetes peidetakse lisanime väli Genis lihtsalt ära.

Mnjah - nii palju kui inimesi, nii palju ka arvamusi... Aga sain häid mõtteid (ja ehk teised ka).
Ilmselt aitab tõesti kõige paremini sisetunne - lähemate sugulaste korral kindlasti. Õnneks on olemas ka lahter "kuvanimi", kuhu ei pea kirjutama tervet nime ajalugu.
Aitäh kaasamõtlejatele.:)

Kuvanime lahtrit tuleb kasutada vaid siis kui on põhjus - et isik on tuntud teise nime all kui passis.
Lydia Koidula läheb kuvanimeks aga Lydia Emilie Florentine Michelson (Jannsen) läheb mujale lahtritesse.
Muul juhul jätke kuvanimi alati tühjaks - las Geni täidab ta ise.

Nime ajalugu (kui vaja) läheb väljale: Muud nimed, hüüdnimed
Sinna võiks kirja panna ka meetrikatest leitud venekeelsed nimekujud.
(ka seda välja indekseeritakse ja kasutatakse otsingul)

Mina kirjutan kõik teised eesnimed lisanime lahtrisse, eesti keeles reeglina neid ju ei kasutata. Vaevalt keegi teab et ta vanaema näiteks Marie Rosalie Leontine oli, ikka lihtsalt Marie ju. Kui kõik eesnimed kasutusel olid siis kirjutati need sidekriipsuga ja siis muidugi lähevad nad eesnime lahtrisse. Carl Robert Jakobson on pigem erand, teda tuntaksegi just sellise nimekujuga.

Oskab keegi öelda kuidas märgistada fotol inimest nii, et see isiku profiilifotoks ei lendaks kohe

Jaanus Kalju
Selleks peab inimesel teisi pilte veel olema. Kui on ainus foto temast, siis läheb küll profiilipildiks. Kui on pilte rohkem, siis saab valida, milline jääb profiili-lehele.

Paluks mestida
[http://www.geni.com/search?search_type=people&names=Karl+Visileht Karl Visileht]

Tänud mestijale

Rene! Korras.

Piret Pallase
need isikud:
Ann Kurreniht
Oti Mardi Jaan
oleks enne abi palumist mõistlik avalikuks teha

palun ühendada Kivid minu sugupuus

https://www.geni.com/search/matches/6000000017134966239

Palun Lahendada Angeelia Maasikuga seotud topeltkanded http://www.geni.com/profile/edit_basics/6000000008220421226

Showing 2041-2070 of 10488 posts

Create a free account or login to participate in this discussion