Soovid, Palved - kas keegi saaks aidata

Started by Henn Sarv on Tuesday, December 29, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 10261-10290 of 10463 posts

Taavi Teldre ootan ka teie seisukohta siinse ettepaneku suhtes:

Taavi teemad nüüd kõik edaspidi siia:

Tere,
palun lahutada Kauksi Marget vanemate paarist Kauksi Tidrik Ants ja Anno. Kauksi Tidrik ja Kauksi Anno on õiged vanemad.
Kauksi Marget
Tänuga

Palun lahutada Kauksi Eva vanematest Kauksi Tidrik Ants ja Anno. Õiged vanemad Kauksi Tidrik ja Kauksi Anno. Kahjuks üritasin mestimisega Eva õigete vanemate alla saada ja tekitasin vist suurema segaduse, Palun see mestimine ka tagasi võtta.
Kauksi Eva

Olen Memoraaliga segaduses, et kas nimekaim või sama isik

https://www.memoriaal.ee/otsing/?q=vilse&f=all ja Joann Vilse

Surmakuupäev sama, isanimi sama, sünniaasta sama, eesnimi Joann... võib teistes allikates vabalt Johannes olla

Memoriaali link profiili küsimärgiga panna?
Ainult sünnikuupäev... Genus sünnimeetrika järgi 13 (26) november Memoriaalis aga 20. september

Private User loomulikult on ta sama inimene, see et ta venekeelses meetrikas joann on, see ei tähenda seda, et ta emakeeles Juhan või Johannes polnud. Miks sünniajas erinevusi on, vaat seda ei oska takkajärgi küll öelda, kas on mõne ametniku valesti väljalugemise süü või on meelega veidi kuskil dokumentides sünniaega muudetud. Tol,ajal ei olnud see mitte midagi erakordset.

Eero Sirgus, lisan veel seda, et enne memoriaali avamist sai pikalt oma sugulaste andmeid parandada, mida ma nt mitmel korral ka tegin. Andmetes oli teisigi ebatäpsusi.

Sama ikka, võid Memoriaalile täpsustuse saata

Tuleb välja selgitada millal ja kus isik oma sünniaega dokumentides muutis 13.11 -> 20.09 või kus ametnikud sellise vea tegid?

Selliseid on minu suguvõsas ka mitu, kes leeris käies või esimest korda Tallinnas / Tartus käies või muusse usku minnes omale hoopis teise sünnikuupäeva lasid kirja panna (ei kattu sünnimeetrikaga) ja sellega siis terve edasise elu elasid.

Private User Need siis sulle vastused, kui PM kirjutad võin anda lingid 3+ sarnase asja kohta...

Üks umbsõlm veel...

Kuidas toimus sellise isiku "elluäratamine" kes oli I ms lahingus haavata saanud/kadunuka jäänud, dokumentides surnuks tunnistatud,
kuid hiljem taas välja ilmus?
Kas ta pidi kuidagi kohtus/politseis tunnistajate abil oma isikut tõendama ja kust selliseid pabereid otsida?

Kõne all olev isik

Jaan Mätik

Mimelt rääkis mulle kasutaja Inge Liiv, et tema vanaema vennal Jaanil oli meditsiini õppinud tütar Helga ja temal omakorda poeg Indrek

Täpselt nendele kriteeriumitele vastav isik on Jaan Mätik sünnikoht ja isanimi sama

Kõik oleks tore kui poleks segadust sünnikuupäevaga... (veebruar 1892 vs detsember 1890)

Jaan Hendriku p Mättikuid elas 1890ndatel Reiu vallas ainult üks inimene. Kuidas tõestada, et kaks Jaani olid üks ja seesama?

Ette tänades
Eero

Private User - see kuidas taas elusaks tehti sõltub riigist. Mõned surid vaid ajalehekuulutuse ja Memento raamatu jaoks, näiteks:

Oli ka neid kes NSVL ja ENSV jaoks Velikije Luki all või Kuramaal langesid aga hiljem Saksamaal ellu ärkasid ja läände rändasid.

Sinu juhtum vajab sünnikuupäevade uurimist..

Paraku Häädemeeste õigeusu koguduse sünnimeetrikat 1892 aasta kohta pole...On vaid Jaani (Joanni) vanemate abiellumise paberid aastast 1891. Jaani isa profiil siin Hinrich Adolf Mättik

Pead otsima muid allikaid sünni ja surma vahel. gwar.mil.ru Esimene ilmasõda, ajalehed, ajakiri Meie Mats.

Suur tänu abi ja info eest, Agnes!

Private User Mättik
Ei leia mitte midagi kahjuks...

Eero -
kas ja kuidas toimus "surnute elluäratamine" administratiivsüsteemis, ma isegi ei tea. Ja ei saa ju olla isegi kindel, kas seda kontrolliti - kui isand Mättikul olid kõik paberid korras, kui ta soovis abielluda jne, siis see, et ta mingis kandes oli kunagi surnuks arvatud, aga tui tagasi, polnudki tähtis. N-ö rahvatikuregistrit tänapäevases mõttes ju ei olnud. Samasuguseid lugusid on teisigi, nt meremeeste puhul.
Aga kahe Mättiku üheks tunnistamiseks pööraks äkki probleemi ümber: vanust arvestades peaks talle olema pea 100% tõenäosusega avatud perekonnaregistri erilehekülg - ehk ta on ise pidanud tooma tõendid oma päritolu kohta (ja me ei pea oletama).
Perekonnaregistrid peaksid jõudma üsna pea Saagasse (https://www.ra.ee/vau/index.php/et/news/article/view?id=272&_xr...). Ja alati võib otsida juurdepääsu perekonnaregistri koostamise alusmaterjaliks olevate "lisatoimikuteni" - ma ei tea, millises arhiivis nad on, aga lisatoimikusse koguti põhjusmõtteliselt kokku kogu info, mis kinnitasid, et isik on just see, kes ta väidab end olevat; sõnniaeg on just selline ja vanemad just need jne jne.

Terv,
P

Private User Need perekonnaregistrid on juba mõnda aega Saagas olemas aga nende leidmine on veidi keeruline.
Kõige lihtsam vast on nii, et AIS-ist otsida "Perekonnaseisualased+toimingud"
https://ais.ra.ee/et/description-unit/search?q=Perekonnaseisualased...

Sealt valida õige maavalitsus ning sealt võtta leidandmed ja selle järgi Saagast otsida.
Kui leidandmetes on sees semikoolon (;) siis kasutada ainult seda mis on enne semikoolonit.

Näiteks Pärnu Maavalitsuse kohta tuleks selline aadress teha:
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.5482

Nagu ma aru saan, see varsti peaks muutuma avalikuks ka Perekonnaregistri andmebaas, siis muutub nende andmete leidmine lihtsamaks.

Palun liita Eerika Matsalu ja Eerika Matsalu

Tänud ette

Private User tehtud

Mardo -
ma vist väljendasin end natust ebaselgelt: sünni-, abielu- ja surmakanded on jah Saagasse jõudnud, aga perekonnakiri (mida on nimetatud ka perekonnaregistriks pole). Ma ei hakka kogu selle kohta käivat infot kopima, aga hea kirjeldus on https://www.popest.ee/file/A42.pdf punkt 1.3.4.
Pidasin seda silmas. Kui see on ka kuhugi Saagas juba ära peidetud, anna palun teada. Ja arvan jätkuvalt, et Eero võiks oma murele sealt ikkagi lahenduse leida.

Terv,
P

Private User Õige küll, perekirjad on veidi teised asjad ja neid ma veel Saagast ei leidnud (mõned üksikud võib küll leida aga nendest pole hetkel abi).

Perekirju koostati veel 1949 aastal, ju oodati, et 75 a salastatust lõpeb ja siis saab nad avalikuks teha.
Perekirjade alusmaterjalid olid ümbrikes (vähemalt Tallinnas ja Tallinna omad läksid minu teada Tallinna Linnaarhiivi). Alusmaterjalide alusel koostati inimese kohta lehekülg ja lehekülge täiendati, kui inimese elus midagi muutus.

Elo -
just nii :)
Hiiumaa ja Saaremaa lisatoimikud olid reeglina A4 formaadis, aga mida kõike huvitavat sealt leida võis ... elik minu sõnum on see, et kui perekirjast / - registrist otsitavat ei leia, siis igaks juhuks kasutatagu alusmaterjale!

Palun võimalusel mestida samas puus oleva topeltprofiiliga.

https://www.geni.com/merge/compare/6000000197616753830?return=match...

Tänan!

Tere,
...siin on aetud segi kaks erinevat Eduard Soovikut, palun lahutada abikaasast Eduard Heinrich Gottfried Soovik (Sowik) Eduard Heinrich Gottfried Soovik kes ei oma seost Anni Soovikuga.

Tarvo Tölp

Ma ei saa soovist aru, tundub et juba enne 2021 on Anni kahes puus Eduardi naine olnud:
www.geni.com/media/proxy?media_id=6000000213809134823&size=large

Kahel pärastisel mestimisel naisi ei lisandunud ega muudetud.

Ilmselt on juba enne segadust olnud, sest need kaks Eduardi, kes tal seal genis meheks on, on suht sarnase sünniajaga.
Anni mees on siiski Eduard Soovik, Madise poeg
PR 1912-1939: https://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1251.1.206:29?630,1177,679,...

Lauri Kreen
... Anni oli abielus siiski ühega, seda lihtsalt andmete võrdluses.
v.t. linke alt Eduard Soovik < Hannusson

Tere!

Palun ühendada Private ja Private

Sugulus minuga third cousin once removed

Abikaasa Jüri Karli p Marli sündinud 05.07.1942

Tänud ette

Showing 10261-10290 of 10463 posts

Create a free account or login to participate in this discussion