Soovid, Palved - kas keegi saaks aidata

Started by Henn Sarv on Tuesday, December 29, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 931-960 of 10471 posts

Nimeväljal, et sündinud Samuel

Aitäh Private User, päris noores eas sai sulaseks juba. See seletaks ju ka seda hilisemat ringirändamist eri mõisate alla.

Private User - Kursi kandis ja Rõngus ja Äksis mingi hetk vist ca 11 aastaselt "sobiv vanus" tüdrukuks / sulaseks, kah kaugele :(

Ma pakun, et Peter'il ei olnud 10. aastaselt palju valikuid, kui ta isa Peter suri 1806.

Tere,
palun abi surmapõhjuse väljalugemisel (küsimärgiga sõnad): http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1236.1.187:16?1421,737,409,81,0

Ise saan aru niipalju: vom Dach gefallen. beach? sich den Küch? red? auf zwei Naben? Nach zehntägge?Krankheit gestorben

Et siis kukkus katuselt, oli ca 10? päeva haige ja suri...aga mis info seal vahepeal on?

Suured tänud!

Kas seal ei ole köögi asemel mitte seljaga tegemist? Edu!

to Olev: väga võimalik. Keskmisest lausest ma aru ei saanudki, sest välja ei lugenud. Mis Teie sealt välja lugesite?
Tänud!
M.R

Jah, kirjutaja käekirja eriti süüvimata saan aru, et "brach sich den Rück[en]" - murdis selja. Edasi neljast sõnast ei saa aru.

Üks võimalik versioon:
... brech sich den Rück(g)rad auf zwei Stellen, nach zehntagige Krankheit gestorben - murdis selgroo kahest kohast ja suri pärast kümnepäevast põdemist.
(Selgroog oli vanaaja kirjaviisi järgi muidu Rückgrad, võibolla siis kirjutaja pani kuulmise järgi ja jäi täht vahelt ära)

Suured tänud Kullo ja Mailis!
Ilmselt nii ongi.
Kusjuures - tegemist minu isapoolse kauge esivanemaga, kes sedasi 55-aastaselt surma sai...paar aastat tagasi kukkus mu onu (isa vend) samuti katuselt, olles 53...murdes siis...päris palju luid...vaid tänu tänapäevasele meditsiinile jäi ellu... ajalugu kordub ikka täiega...oleks ebausklik oleks päris kõhe arvatavasti... :S

Mardo Margumets Mestitud, vastuolud andmetes tuleb veel üle vaadata.

Tänud, paistab korras olevat.

Põhimõtteliselt ei ole ühtegi süsteemi, mis töötaks ilma tõrgeteta. Ja vaevalt, et süsteemi hooldajad meelega selliseid seisakuid tekitavad. Ka ei kuulu Saaga kriitiliste infosüsteemide hulka (nagu näiteks pankade vms. süsteemid), mis omakorda tähendab, et eeldada võib, et süsteemi hooldamisekes ei ole eraldatud ülearu suured summad. Raske uskuda, et keegi administraatoritest istub nädalavahetusel öösel valves,et tagada 7x24.
Ma räägin küll siin juttu, mille konkreetseid detaile ma ei tea (ja vabandan asjaomaliste ees, kui midagi mööda läks). Aga kutsun üles sõbralikkusele ja rahule. Küll korda tehakse, see ei ole ju nii hull asi.

Nagu mina olen aru saanud, tegelevad Saagaga vabatahtlikud, ja nendelt ei saa nõuda, et nad teeksid seda tööd mingil öisel ajal. Kõik muudatused ja uuendused tuleb aga ära teha. see on ju meie kõigi huvides.

Teine on Isoleeritud puu!

Küsimus! Kas kellelgi on mingit sorti mälestusi ühes Juhan Tulp´ist. Sünniaasta võis olla 1942-1944, käis Viljandis koolis?

Jaak Tulp Kuskil on need klassipäevikud kõik (vähemalt 75 aastat) hoiul...

No vot...kuskil! Kus? Kas minna otse kooli ja "õpetajate toas" küsida?

Palun abi mestimisel!
http://www.geni.com/merge/compare/6000000013451038686
Ette tänades!

Mestitud. Vastuolusid ei lahendanud. Loodetavasti ikka õige asi, seal on veel nii palju segadust....

Väike palve selle pulma juuress, et kas selle Tõnnise Andrese isaks on ikka
Tõnnise Jürri Mõigu mõisast? Mida võiks tähendada see p.a. P.Nyberg seal aga veel tähendab? Ega temalselleisadusegapistmist ole?
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1213.2.4:9?1338,1045,783,137,0

Andres on ikka Tõnnise Jüri poeg ja Mõigu mõisa kubjas. See P.Nyberg on kirikuõpetaja nimi märkuse järel. Andres ilmselt pole Jüri koguduse liige.

Klassipäevikuid säilitatakse 5 aastat. Küll aga peaks koolides (koolide arhiivis olema õpilasraamatud, kus peaks olema andmed koolis õppinud õppurite kohta.

OK, kuidas ma pääsen nende õpilasraamatute juurde, lähen kohale ja küsin lihtsalt või? :))

Koolist võib küsida, kas neil on säilinud andmed teatud aastatel õppijate kohta. Oma kooli kohta tean, et enne 1957 aastat õppijate raamatud on üle antud linnaarhiivi.

Kes osakb öelda, kuhu kadus Otto?
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1864.2.VII-131:199?384,723,7...

9.talus teda ei ole.

Showing 931-960 of 10471 posts

Create a free account or login to participate in this discussion