Soovid, Palved - kas keegi saaks aidata

Started by Henn Sarv on Tuesday, December 29, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 9121-9150 of 10473 posts

Piia Pärtlioja Tundub et kõik teie asjad on juba tehtud.

NB! Nimede eestistamise (1935-1940, ka 1921-1944) reeglid (ka teistele selgituseks) - kui kogu pere eestistas, näiteks siin 1937 Pertel -> Pärtel ja üks tütar samas Pertel -> Pärtlioja (Onomastika, RTL, Saaga on allikad), siis kõik muud nimekujud mis enne seda võisid kusagil esineda lähevad lisanimede väljale.
Pere liikmed kes surid enne 1937 või abiellusid enne 1937 (st enne nimemuutmise otsuse kuupäeva) - nende nime ei muudetud kunagi. Lapsed kes olid täiskasvanud eestistamise ajal või said täisealisteks enne muutmisotsuse kuupäeva pidid nime eestistama (kui soovisid) eraldi. Mitte kõik ei teinud alati seda (tuleb eraldi RTL jt kontrollida). Kõik pere uued liikmed kes sündisid (või ka lapsendati) pärast muudatusotsuse kuupäeva omasid vaid uut ehk eestistatud nime.
Eestistamine oli meessoost perepea põhine (juhul kui peres oli täisealine elusolev mees) ehk kui mees algatas muutmise ja see heaks kiideti siis muutus nimi tema naisel ja kõigil alaealistel lastel isegi ka siis kui nad elasid lahus (kasvõi teises riigis). Kui naine oli selleks ajaks lahutatud siis muutusid vaid alaealiste laste nimed, naise nimi muutus vaid siis kui ta ise seda soovis (on esinenud erandeid).

Palun mestida Peeter Kask ja Peeter Kask Suri 1912
Tänan

Palun eemaldada valed vanemad Liso ja Marri
õige isa Järve Välja Jüri Adamson ja õige ema Mari (Pikavere Korise Jaani)

Tänan!

Silvia Külaots suri 2014. aastal. Isikukirje endiselt privaatne.

Private User
Palun taotlege haldajalt Private User surnuks muutmist ja avalikustamist.

Kas oleks kellelgi võimu siin neid paljusid topeltprofiile mestida:

https://www.geni.com/merge/compare/6000000009625259264

Osadel on juba mestimistaotlused peal. Mitmeid haldajaid ja segadust palju.

Kas keegi saaks vaadata, mis on Ancestrys kirjas Somersetis Inglismaal surnud Edward Kivistiku kohta? https://www.ancestry.com/search/?name=edward_kivistik

Tänud ette

Iga Geni kasutaja võiks vähemalt kord aastas (ideaalis kord kvartalis) endal need üle vaadata:

Need kõik on teie nn mestimiskeskusest:

Reet Martinson
https://sirp.ee/s1-artiklid/film/reet-martinson-4-v-1929-25-ii-2022/
"Üheksakümne teisel eluaastal suri Eesti vanim dokumentaalfilmide naisrežissöör Reet Martinson (snd Kasesalu). Neiupõlvenime Kasesalu kasutas Reet kunstnikunimena kuni tööeluperioodi lõpuni."

Simmo Priks
Teavitasin Geni administratsiooni.

++

Palun eemaldada Aleksei (Aadu) Kuutmanni Aleksei (Aadu) Kuutmann vale vanem Ivan Kuutmann (Joann Gutman) Foma poeg. Õige vanematepaar on Ivan Kuutmann (Georgi poeg) ja Marris Kuutmann (Tamvak).
Aitäh!

Rene Niilisk on algatatud mestimine. Uuele kasutajale võiks mainida, et Genis käivad pärisnimed suure algustähega (huvitav et see saab üldse olla teemaks 36 aastasel).

Ma olen loobunud täiskasvanud inimestele seletamast, millal kasutada suuri tähti ja millal väikseid tähti. Missugune osa inimese nimest on eesnimi ja missugune perekonnanimi või hüüdnimi.
Se peaks olema ka väljaspool Geni loogiline (huvitav, kuidas neile passe jagatakse?)

Liina Kütt

Palun eemaldada Liina Kütil valed vanemad Jüri Kütt ja Ann Kütt.

Tänan!

Geni on koostöökeskkond ühe ainsa tervikliku Maailma puu loomiseks - iga Geni kasutaja (nii lihtkasutaja / Basic kui PRO) võiks igal õhtul oma päeva kokku võtta sellise kokkuvõttega:

Täna saatsin ... koostöötaotlust;
Täna kiitsin heaks .... mulle saabunud koostöötaotlust;
Täna saatsin ... pereühma taotlust;
Täna kiitsin heaks .... mulle saabunud pererühma taotlust;
Täna asusin jälgima ... kasutaja uudisvoogu;
Täna saatsin ... projektile koostöötaotluse;
Täna kinnitasin / kiitsin heaks ... mestimistaotlust ja/või kokkulangevust puus.
Täna lisasin projektidesse ... isikut;
Täna postitasin aruteludesse ... abipalvet;
Täna aitasin lahendada aruteludes ... kasutaja abipalvet;
Täna täiendasin Genis ... võtmeisiku / MP, avalik / Public või privaatne / Private isiku andmeid;
Täna lisasin Genisse ... varem siin puudunud isikut;
jne.

Mitmes arutelus on kasutajad kurtnud, et nad ei saa muuta ja täiendada isikuid isegi kui nad on üks haldajatest. Kurdetakse, et PRO on kallis ja igal pool küsitakse raha.

Mitte üks suguvõsakeskkond pole tasuline ja üks mis on (WikiTree) elab lisaks sponsoritele ka reklaamist ja lisateenuste müügist. PRO ei ole Genis mitte mingi võluvits. PRO annab vaid õiguseid juurde. Aga võimalusi peab iga kasutaja ise looma. Ja nende loomine pole Genis üldse raske ja õigus nendeks on olemas igal kasutajal (ka tasuta / Basic).
Geni on koostöökeskkond, selleks et Genis saaks toimetata väljaspool oma 100-200 isikuga "mulli" ehk ka kaugemal kui 5 põlve või 5 sammu endast on vaja:

A) Koostööpartnereid ehk kasutajatega koostööd - tagavad vastastikku ligipääsu avalikele isikukirjetele
Koostöötaotlusi saab igale kasutajale saata tema isikukirjes Tegevused -> Taotle koostööd valiku kaudu
Kõiki oma koostööpartnereid ja nende koguarvu näete siin:

(minul on see number hetkel 4574 ehk ka ilma kuraatori õigusteta pääsen ma ligi kõikidele avalikele 4574 kasutaja harudes ja nemad kõik minu omadele)

B) Laiendatud pererühma ehk kasutajatest pererühma liikmeid - tagavad vastastikku ligipääsu privaatsetele isikukirjetele ja ka kasutajatele endile (selles ulatuses nagu nad ise seda lubanud on) lisaks vastastikku näete ka kõikide piltide ja videode kogumikke ning dokumente.
Pererühma taotlusi saab igale kasutajale saata tema isikukirjes Tegevused -> Lisa pererühma valiku kaudu
Kõiki oma pererühma liikmeid ja nende koguarvu seal kohal näete siin:

(minul on see number hetkel 2213 ehk ka ilma kuraatori õigusteta pääsen ma ligi kõikidele privaatsetele 2213 kasutaja harudes ja nemad kõik minu omadele)

C) Projektide koostööpartneritena toimetamine ehk projektidega liitumine - tagab ligipääsu kõikidele projekti lisatud isikukirjetele (võtmeisikud / MP ja avalikud) sõltumata nende haldajatest.
Iga projekt juures saab saata taotluse Projektide osas:

ja siis soovitud projekti esilehel Tegevused -> Liitu projektiga valiku kaudu
Kõiki oma projektide nimesid ja nende koguarvu näete oma isikukirje lehel paremas servas

(minul on see number hetkel 1781 ehk ka ilma kuraatori õigusteta pääsen ma ligi kõikidele isikukirjetele mis eri kasutajad on 1781 projekti lisanud, ka saan postitada nende projektide aruteludesse ning näha projektide pilte, dokumente jms)

D) Veel asi millest võib tulu tõusta on uudisvoo jälgimine - seda saab igaüks teha iga kasutaja aga ka mittekasutaja (lihtsalt ligipääseteva isiku) isikukirjes - eraldi üleval nupp Jälgi uudisvoogu
Uudisvoo jälgimine tähendab, et kui keegi koostööpartner, pererühmaliige või ka projektiliige ning kuraator / hooldaja lisab kedagi Genisse või muudab kedagi siis juhul kui teil on teadmisi sellest isikust saade te ka kohe asuda seda isikukirjet täiendama jms.
Väga tihti on juhtunud kus lisan Genisse uue isiku läbi uue haru, sest ei tea kuidas teda puuga ühendada kui uudisvoo jälgijad on 0,5-2,5 tunni jooksul Saagast ja mujalt juba leidnud kõik vajalikud seosed ning ta puuga ära ühendanud.
Neid isikuid (nii kasutajad kui mittekasutajad) kelle uudisvoogu te jälgite (ka nende koguarvu) näete siin:

ja neid kasutajad kes teie uudisvoogu jälgivad näete siin:

(minul on esimene number hetkel 109 946 ja teistel andmetel 9790 - Geni lihtsalt kuvab kahes kohas erinevalt - see number sisaldab ka enamikku minu poolt Genisse lisatud isikuid;
teine number on mul 924 uudisvoo jälgijat (924 kasutajat saavad teteid sellest mida ma teen))

Tere,

Otsin oma isa isapoolset suguvõsa.
Isa nimi oli Johannes - Leonhard Sild (1912 - 1976)
Tema isa oli Oskar Sild Karl pg. (1874 - 1956)
Tema isa oli Karl - rohkemat pole teada.
Olen koos abilistega vaadanud läbi kõik kirikuraamatud, valdade dokumendid, kuid õigele suguvõsale pole jälile saanud.
Kahtlus on sellel Karlil Karl Sild Veel on võetud nekrutiks paar Karl Sild nimelist, kuid nende kohta pole edasisi dokumente leitud.
Olen läbi vaatamas Venemaale läinute kirikutähti. Praeguseks pole sealt ka leidnud sobivat infot. Olen läbi vaadanud dokumendi Parochialscheine ( Parochialscheine (Venemaale läinute kirikutähed); EAA.1187.1.119; 1866-1887); EAA.1187.1.119; 1866-1887 ning veel mõned.
Kas keegi on rohkem nende dokumentidega tegelenud ja saab anda minule veel tähistusi kust võib leida Venemaale läinute kirikutähti just Pihkva, Gdovi, Oudova Domkino, Bori ... kanti.
Veel on üks August Sild Karl pg. (1885 -1968), kes on sündinud juba Venemaal, kuid kelle isa Karl on ka läinud Gdovi kanti. Augusti pereg käis meie pere läbi ning võib oletada, et Oskar ja august olid vennad.

Palun siis dokumentide tähistusi.

Ette tänud.
Benno

Tere!
Palun muuta. Endel Kodurand ← Kauber Endel Kodurand ← Kauber Tema isa on Rein ← Roman Kodurand ← Kauber Rein ← Roman Kodurand ← Kauber Ema Liidia lisan hiljem.

Enn Kauber

Lisatud õige isa ja eemaldatud valed vanemad.

Benno Sild - kust sa neid juba otsinud oled?
Kas Johannes oli II MS vene või saksa poolel? Kas Oskar oli I MS või ka hiljem sõjas?
Kas mõni neist opteerus 1920-1923 tagasi Eestisse?

Tere Lauri Kreen!

Tänud vastuse eest.
Ise olen otsinud ERA kirikuraamatutest ja valdade dokumentidest. Aru valla elanike nimekirjast leidsin Leonhard - Johannes emapoolse suguvõsa Saks. Uurijad on otsinud ERA dokumentidest Karl Sild pere ja rännet Venemaale. Aleksei Nasingi abiga olen kirjutanud Pihkva, Peterburgi, Viiburi, Moskva ja Novosibirski arhiivi. Sealt olen saanud vastuseid Sild pere elu ja Siberis oldud aja kohta, kuid mitte niipalju andmeid, et oleks saanud oma isa isapoolset sugupuud kokku panna. Leonhard Sild oli II MS vene poolel. Venemaa dokumentides oli tema nimi Leonid ning nii kutsusid teda ka enamus sugulasi. Oskar Sild Karli pg. ei olnud I MS ega ka hiljem. I MS oli August Sild Karli pg. oli I MS. Dokumentides oli kirjas, et on teadmatult kadunud, kuid tuli peale sõda koju ja võeti sõjaväekohuslasena arvele. Ükski Venemaal olnutest sugulastest ei opteerunud. Oskari abikaasa suri Siberis, ühe tütre tõid sakslased Viljandi Varese tallu, Oskar, tütar ja poeg tulid peale II MS. ka Viljandimaale Varese tallu.
Venemaale läinute nimekirjadest ole läbi vaadanud järgmised dokumendid EAA.1187.1.119 (1866- 1887); EAA.1187.1.120(121 ja 122)

Parimate soovidega.
Benno

Simmo Priks Korras, leidsin ka sünni ja surma, hauda pole leidnud.

Sel laupäeval, 9.04.2022 toimub Raikküla Vabaajakeskuses Lipa koolimajas kl 10 koolitus-seminar "Otsime oma juuri". Kavas on tutvumine Geni.com keskkonnaga, kus tutvustajateks on Geni kuraatorid. Veel on võimalik osaleda.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1102992877205859&set=a.1151699...

Kus pandi kirja Torma kihelkonna õigeusklikud 1850 aastatel?
Tänud ette

Private User
EELK ja EAÕK / MAÕK SAAGAs olevate koguduste kaart Google Map / Earth:

Vaatan EELK kihist välja Torma (zuum) ja siis aktiveerin ka AÕK.
Näen et naabruses on Laiuse:

Mustvee Nikolai

Mustvee Kolmainu

ja Saarde-Uhmardu

Kaugemale jäävad
Saduküla

Lohusuu

ja Nina

Selles järjekorras uuriksingi neid.

https://www.genealoogia.ee/esivanemad/aastareg/
Lauri jagatud link on igati asjalik ja kasulik.
Mina kasutan lihtsamat versooni - Meetrika-registrite EAÕK sakil saab näha millised EAÕK kirikud käivad selle kihelkonna kohta.
https://www.genealoogia.ee/esivanemad/aastareg/
Miinus on võrreldes Lauri jagatuga, et seal on ainult nimed, aga ei ole näha kus täpselt need kogudused asusid.

Showing 9121-9150 of 10473 posts

Create a free account or login to participate in this discussion