Mitmes arutelus on kasutajad kurtnud, et nad ei saa muuta ja täiendada isikuid isegi kui nad on üks haldajatest. Kurdetakse, et PRO on kallis ja igal pool küsitakse raha.
Mitte üks suguvõsakeskkond pole tasuline ja üks mis on (WikiTree) elab lisaks sponsoritele ka reklaamist ja lisateenuste müügist. PRO ei ole Genis mitte mingi võluvits. PRO annab vaid õiguseid juurde. Aga võimalusi peab iga kasutaja ise looma. Ja nende loomine pole Genis üldse raske ja õigus nendeks on olemas igal kasutajal (ka tasuta / Basic).
Geni on koostöökeskkond, selleks et Genis saaks toimetata väljaspool oma 100-200 isikuga "mulli" ehk ka kaugemal kui 5 põlve või 5 sammu endast on vaja:
A) Koostööpartnereid ehk kasutajatega koostööd - tagavad vastastikku ligipääsu avalikele isikukirjetele
Koostöötaotlusi saab igale kasutajale saata tema isikukirjes Tegevused -> Taotle koostööd valiku kaudu
Kõiki oma koostööpartnereid ja nende koguarvu näete siin:
(minul on see number hetkel 4574 ehk ka ilma kuraatori õigusteta pääsen ma ligi kõikidele avalikele 4574 kasutaja harudes ja nemad kõik minu omadele)
B) Laiendatud pererühma ehk kasutajatest pererühma liikmeid - tagavad vastastikku ligipääsu privaatsetele isikukirjetele ja ka kasutajatele endile (selles ulatuses nagu nad ise seda lubanud on) lisaks vastastikku näete ka kõikide piltide ja videode kogumikke ning dokumente.
Pererühma taotlusi saab igale kasutajale saata tema isikukirjes Tegevused -> Lisa pererühma valiku kaudu
Kõiki oma pererühma liikmeid ja nende koguarvu seal kohal näete siin:
(minul on see number hetkel 2213 ehk ka ilma kuraatori õigusteta pääsen ma ligi kõikidele privaatsetele 2213 kasutaja harudes ja nemad kõik minu omadele)
C) Projektide koostööpartneritena toimetamine ehk projektidega liitumine - tagab ligipääsu kõikidele projekti lisatud isikukirjetele (võtmeisikud / MP ja avalikud) sõltumata nende haldajatest.
Iga projekt juures saab saata taotluse Projektide osas:
ja siis soovitud projekti esilehel Tegevused -> Liitu projektiga valiku kaudu
Kõiki oma projektide nimesid ja nende koguarvu näete oma isikukirje lehel paremas servas
(minul on see number hetkel 1781 ehk ka ilma kuraatori õigusteta pääsen ma ligi kõikidele isikukirjetele mis eri kasutajad on 1781 projekti lisanud, ka saan postitada nende projektide aruteludesse ning näha projektide pilte, dokumente jms)
D) Veel asi millest võib tulu tõusta on uudisvoo jälgimine - seda saab igaüks teha iga kasutaja aga ka mittekasutaja (lihtsalt ligipääseteva isiku) isikukirjes - eraldi üleval nupp Jälgi uudisvoogu
Uudisvoo jälgimine tähendab, et kui keegi koostööpartner, pererühmaliige või ka projektiliige ning kuraator / hooldaja lisab kedagi Genisse või muudab kedagi siis juhul kui teil on teadmisi sellest isikust saade te ka kohe asuda seda isikukirjet täiendama jms.
Väga tihti on juhtunud kus lisan Genisse uue isiku läbi uue haru, sest ei tea kuidas teda puuga ühendada kui uudisvoo jälgijad on 0,5-2,5 tunni jooksul Saagast ja mujalt juba leidnud kõik vajalikud seosed ning ta puuga ära ühendanud.
Neid isikuid (nii kasutajad kui mittekasutajad) kelle uudisvoogu te jälgite (ka nende koguarvu) näete siin:
ja neid kasutajad kes teie uudisvoogu jälgivad näete siin:
(minul on esimene number hetkel 109 946 ja teistel andmetel 9790 - Geni lihtsalt kuvab kahes kohas erinevalt - see number sisaldab ka enamikku minu poolt Genisse lisatud isikuid;
teine number on mul 924 uudisvoo jälgijat (924 kasutajat saavad teteid sellest mida ma teen))