Soovid, Palved - kas keegi saaks aidata

Started by Henn Sarv on Tuesday, December 29, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 8101-8130 of 10490 posts

Kati Karja
Kahjuks peab täna 16 täis saama, siis saab mestimise lõpule viia. Või kustutama dublikaadi.

Aitäh selgitamast, Tarmo!

Küsimus usuvahetuse kohta. Kas keegi oskab juhatada, millisest EAÕK kogudusest võiks otsida 19./20. sajandi vahetuse paiku Tarvastu kandi usuvahetajaid? Sama küsimus Hummuli, Sangaste ja Helme kohta. Põlise harjumaalasena ei orienteeru sealsetes teeradades ja tõmbekeskustes. Aitäh!

Eda Liiväär Luteri ning õigeusu koguduste piirkonnad on enamuses üksjagu erinevad. Helme ja Hummuli on esmalt Karksi-Nuia õigeusu kiriku all, hiljem Helme-Tõrva all. Tarvastu mail asus Suislepa kogudus kuid sealseid õigeusklikke on ka Tuhalaane ning Viljandi kogudustes. Sangaste kanti tean halvemini, kuid sealmail tegutsesid Kaika, Laanemetsa, Laatre, Priipalu ning Rõngu kogudus. Õigeusu koguduste meetrikaraamatud on tihti üsna viletsate käekirjadega ning personaalraamatuid vähe, kuid näiteks Karksi-Nuia personaalraamatud on eestikeelsed,

Enn Kauber Suislepat ma uurisin, aga tulutult. Eks siis võtan järgmised ette. Karksi-Nuiat poleks ise välja mõelnud. Eks see üks hull kaevamine on, aga pääsu pole :) Igal juhul aitäh!

Õigeusklikel võib esmalt läbi uurida armulaualiste ja pihiliste nimekirjad.
Need raamatud on õhemad ja kui pere juurde tekkinud või juurdekasvu olnud on kergem
Sünni-, abielu- ja surmameetrika-st sündmusi otsida.

Sangaste kandi kohta võiks vaadata ka Ilmjärve koguduse meetrikast. Minu Sangaste kihelkonna juurtega esivanemad olid just selle koguduse hingekirjas.

Palun abi Theodor Kõlu ja Marie Elisabethi lahutamisel
Tänud aitajale

Eve Lodi
Ei tunne neid kohti eriti, aga kui lihtsalt lugeda, siis pakuks Kannaküll in Räggo ehk Kanaküla, Räägu mõisas (Räägu oli Tihemetsa/Voltveti mõisa karjamõis).

Teinekord kui ühest kandest vajalik ei selgu, tasub otsida teisi kandeid. Siin küll abielu sünnikohta ei anna (sealt selgub ainult amet Zimmermann, mis peaks olema puusepp), siis võib jahtida surmakannet. Surmakannetest võib sageli sünnikoha leida. Tundub, et see pere hilisemad lapsed on sündinud juba Vändras.

Lisaks veel see, et kuna erinevalt valdavalt ühes kohas elanud eestlastest, olid sakslased üsna liikuvad (üks või mõni aastat ühes kohas, järgmised aastad teises kohas), siis olen täheldanud, et sakslaste puhul ei pruugi sünnikoht otsingutes palju kaasa aidata. Ehk igal juhul tuleb kõik ümberkaudsed mõisad läbi lapata. Võidi elada küll ühes kohas, kuid kirikuraamatutes oli pere kirjas hoopis teises kohas.

Ehk siis kui praegusel juhul on Kanaküla isenesest vist Saardes (?), siis suur hulk ümberkaudseid sakslasi oli hoolimata elukohast kirjas hoopis Hallistes. Ja ega ka Kõpu / Viljandi kaugel ole.

Eve, Randel

Kannaküll,
in Kõppo getauft - rististud Kõpus

Eda Liiväär
Sangaste kohta on Laatre koguduses õigeusu kohta muidu tavatu PR'ide süsteem, koos sünniaegadega.
http://www.ra.ee/dgs/explorer.php?tid=25&iid=200250029130&t...

Palun mestida Pēteris Oinaskovs
isa sama nimega, endine abikaasa Zunde

Tänan

Selle Pēteris Oinaskovs 'iga
on nüüd küll mingi suur segadus kokku keeratud. Ta on mestitud iseenda vanavanaisaks.
Inimesed mõelge pisut. 1985 sündinud mehel ei saa ometigi olla 4 põlvkonda järeltulijaid.
See eeldaks, et praegu peaks olema ca aasta 2075 (1985 + 30 + 30 + 30)

Kui infot ei ole, siis ärge puutuge profiile. Pealegi on see tänapäevane profiil, mida peale tema enda pere ja lähisugulaste ei tohiks keegi niikuinii puutuda.

Matemaatika lonkab. 4 põlvkonda, keskmiselt 30a on ikka kokku 120a. ehk 1985+30+30+30+30= 2105
1985. sündinud mehel ei saa ometigi olla lapselapselapselapsi. Ärge puutuge niisama teiste riikide inimeste profiile! Me ju ei taha samamoodi, et teiste maade inimesed tuleksid muutma meie sugupuud ja profiile (iseäranis kui nad ei ole meie arhiivide kasutajad ennesõjaaegsete profiilide puhul. Pärastsõjaaegsed proffilid olgu aga ainult pereliikmete, lähisugulaste toimetada, kuna nende kohta arhiiviandmeid ju ei näe, mistõttu võõrad inimesed ei saagi teada kes on kes ja kuidas nad omavahel tegelikult täpselt seotud on).

Randel Vuks, Tõnu Pani

Suur tänu.

Private - Ma olen teid ühes teises arutelus juba hoiatanud. Kui näen veel ühte teie poolt teostatud valemestimist siis kirjutan teie kohta kaebuse. Teile on küll mestimisõigused väga ebaõiglaselt antud!

Lauri Kreen
Mina pole ainuke, kel mestimisega mõnikord valesti läheb, aga ma olen palunud kuraatoril valemestimine kohe tagasi võtta.

Lauri Kreen
Ma olen nii vana ja pealekaebajaid oma silmaga näinud, need on vastikud inimesed ja
ei vääri mingisugust austust, sellistega suhelda ei taha.

Private - mina usun inimeste headusesse.
Igalühel juhtub. Ka mina teen vähemalt ühe valemestimise aastas.

Teil juhtub liiga tihti. Praegu pakub Geni väga palju ebatäpseid kokkulangevusi - ainult nimest piisab.
Mina teie asemel tegeleks mõnda aega muude tegevustega, sünnid, surmad, andmete lisamised saagast, haudist, ajalehtedest Genisse, vastuolud nimedes jms. Sellega mis teisi kasutajaid vähem häiriks.

Palun olge hoolikam! Kõik valemestimised ja tagasivõtmised jäävad igaveseks muudatuste ajaloos näha.

Lauri Kreen
Ma olen palju tegelenud Mestimiskeskusest võetud pooleliolevate mestimiste lõpule
viimisega. Sealt need valemestimised tulevad, kui on andmed puudulikud, daatumid puudu. Ega ma neid Genis ise otsimas ei käi, tavaliselt võtan Mestimiskeskusest, mõnikord Geni saadab ise nimekirja e-maili peale ja palub profiilide läbivaatamist.

Lembit - ka mestimiskeskuses on võrdlusaken. Seal (juhul kui on samanimelised vanemad / õved / lapsed) paned hiire nime peale ja lased ilmuda eelvaatel. Kui sealsed isikud (isad omavahel, emad omavahel) on erinevad - sünniaasta, tema üks vanem muu või muu kahtlane. Siis alati lükka tagasi. Käsitsi saab alati uuesti mestimise algatada.
Kui on väiksemgi kahtlus, et pole samad - ära mesti!

Antud juhul pean nõustuma Lauri Kreeniga.

Parem on mitte tegeleda hetkel mestimistega, eriti sellisel viisil nagu kirjeldate.
Peale mestimiste on niivõrd palju muud võimalik teha Geni ja Saaga koostöös, mis kõik nõuab tähelepanu.

Geni genereerib sellist jama siniste kokkulangevuste näol, kus peab minema mitu esivanemat ettepoole jne., et üldse aru ja kinnitust saada. Ja suuremalt jaolt pole tegemist üldse kattuvustega kusagilt otsast.

Praegu võtame ise vastutuse kui mestime ilma daatumiteta jne. profiile, mitte pole niivõrd süüdi nende lisajad. Korrektsel profiilil siinkohal isegi mitte peatudes.

Ärme tekitame jamasid juurde ja tööd teistele. Praegu.

Lauri, millal on lootust, et see funktsioon paraneb?

Aitäh!

Tere!
Kuulame vahelduseks meeldivat muusikat ja vaatame ilusaid vaateid, muidu võib juhtuda nii, et mõni Geni kasutaja kaotab aru pidevalt hauataguse eluga tegeledes.
Olgem rahulikud elu on ilus!
https://www.youtube.com/watch?v=vJqgpBtO9lo
https://www.youtube.com/channel/UCX4_kqxvjRjRrJ9u826Agag/videos

Ülalpool oleva jätkuks, kui pole viiteid ja ise ei viitsi otsida siis ärge palun mestige!
Siin vaja lahutada https://www.geni.com/merge/view?revision_id=77772428050

Siin on üks isik, Ewa Jõks Ewa Jõks(Jõksi) kes ei saa olla vanuse tõttu kuidagi profiilil märgitud isa laps. Ema vanus ka ei sobi. Samuti tema vend Jaak on nende vanemate lapseks liiga noor. Ma ise kahtlustan, et nende õige isa võib olla Jaan Jõks (Jõksi) ja ühtlasi siis on emaks see, kes tema naiseks märgitud.
Ma ei oska ise seda viga parandada ja ei tea ka täpselt, kas mul on õigus. Äkki oskab keegi targem asja korda teha?

Maksim Aabna isikukirjel on terve kari järglasi juures, kes mingil tobedal põhjusel privaatseks märgitud, kuigi ammust juba teises ilmas. Kuna ma ei näe sealseid nimesid ega saa privaatseid kirjeid mestida, ent korduvaid isikukirjeid on omajagu seal, palun kellelgi lahkesti mestida need topeltkanded. Üks abikaasadest ka vist kordub.

Private User Sain ehk selle puntraga hakkama, palun vaata üle, kas klapib.

Private User
https://www.geni.com/merge/view?revision_id=77772428050 on tõesti valede vanemate juures ja üks mees ülearu. Lisasin mõned lingid, leidsin ka õige Mai Mai Roosi, kes abiellus Mihkel Roosiga. Enamus lapsed on ka puudu.
Siin ei oleks korrektne lihtsalt mestimine tagasi võtta. Siin tuleks natuke põhjalikumalt asja käsitleda. Kas keegi juba tegeleb sellega?

Showing 8101-8130 of 10490 posts

Create a free account or login to participate in this discussion