Soovid, Palved - kas keegi saaks aidata

Started by Henn Sarv on Tuesday, December 29, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 511-540 of 10463 posts

Kas keegi aitaks Eesti nimeks panna Aleksandri perekonnanime?

http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1268.1.425:45?2905,2277,316,...

Evelin Vetevood-Järvalt
Tegu on Aleksandri isanimega - eestipäraselt Frits . Perenimi peaks olema sama, mis Julius'elgi _ Kriwing

Seal on kirjas Александрь Фрицовь, eesti keeles siis Aleksander Fritsov. Aga minu meelest pole see Fritsov perekonnanimi, vaid osutab Aleksandri isanimele. Ehk siis Aleksander Fritsu (või Priidu) poeg. Aleksandri perekonnanimi peaks olema sama, mis selles sünnikandes kirjas oleval pojal - Alekander Kriwing või Kriving.

Aleksander Kriving Fritsu (Priidu, Priidik´u) poeg. Vene rahvus ei kasutata kõnepruugis perekonnanime vaid öeldakse isa nimi järgi (isa poeg/tütar).

Private User peaks ikka Kevadest rohkem seda jäti lugu lugema ;-) sinna on siiski kirjutatud Александръ Фрицовъ, mida mina eestindaksin pigem kui Aleksander Pritsu poega.
Reaalselt oli nimi siiski Fritz, vähemalt selle kande järgi küll:
http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1268.1.483:60?566,589,1572,2...

Suured tänud teile kõigile. On tõesti Fritsu poeg, ja päevase tuuslamise peale sain lõpuks Kõrgepalust Krivingud kätte, nagu Arne Paluoja viite on andnud :) Kuna nii vähe venekeelse poolega sellise lahendusega tegemist ja Krivingut päris raske leida, siis jälle tõlgenduse poole pealt, mida kõrva taha panna :)

Tänan teid abi eest:)

NB! Pole vist päris õige igat õigeusu ristinime Aleksandr normaliseerida/eestindada Aleksander-iks.
Kas ta tarbenimega üleüldse Aleksander või Sass oli?
Tihti olid need eluaeg hoopis Sander-id või (nagu ristitult Andrei-dki) Andres-ed, Andrus-ed, Ado-d või Aadu-d.

Eks see üks poosetamine ja vara saamise soov oli. Mõni Aadu sai Alekseiks ja korra muutudes sai tagasi Aadu moodi nimega inimeseks. Kui ma tean , et naabrinaine oli Laasma Miina, siis ma nii ka kirjutan ehk Miina Aulik. Kreeka õigeusu kirikuraamatus võis ta küll mingis vanuses olnud lasknud ennast Melaniaks ristida koos näiteks Adova-ga ehk siis Aadu tütar. Arvan, et eestipärane kohendamine on vajalik, soovitatav. Me ei hakka ju eestlastel kasutama kreeka tähestikku nagu teevad inimesed teiselpool Peipsit ehk nagu teevad slaavistatud soome-ugrilased. JÄÄME IKKKA E E S T L A S T EK S .

Tervitused kõigile ja eriti:)) abipakkujatele

kas kellegil on võimu ära mestida profiil millel on juba 16 kinnitust:
http://www.geni.com/people/Imbi-K%C3%B5iver/6000000002386726255

ette tänades

Kuna teiseks pooleks on kasutaja Private User, siis peale tema enda ei saada keegi seda mestimist lõpetada.
Ühendusevõtuks tuleb ilmselt kasutada genivälised kanaleid.

Geni võiks toimida nii, et kui on 24 kinnitust siis 25 kinnitaja mestib ära või mis on seatud selle asja eesmärgiks? 100 või 1000 kinnitust aga ikka istud kinnise profiili taga?

Või teeks neist ka projekti kuhu lisatakse enim kinnitatud profiilid?

Arvestades et maini't Imbi oli viimati Genis 26. märts 2011 pole puu hüljatuks "kuulutamiseni" enam palju aega jäänud - kohe pärast jõule saab 9 kuud täis.

Private User Kuidas sulle meeldiks kui me näiteks sinu tagaselja kellegagi kokku mestiksime? Asi siis meil Hennuga näiteks 25 koostööpartnerit selleks leida pole...

Samas selle sama isiku vend või õde võib teatud tingimustel ka praegu sellise mestimise lõpule viia...

Geni teed on imelikud.

Minul tekkis selline küsimus, et mida peaks siis veel tegema selliste inimestega, kes põhimõtteliselt pole nõus puud ühendama ja nii seisabki nimi topelt puus, samas see isik/need isikud on vähemalt paar korda kuus genis. Inimestel on põhimõte, et lahti saada võõrastest inimestest oma puus, või siis ei taha teise puu poolega suhelda.

Kui kaua inimene peab genist eemal olema, et isik hüljatuks kuulutada?? Teaks ka kuidas edasi tegutseda :)

Parem oleks kohe kõik hüljatuks lugeda, projekti panna ja siis sealt välja arvama hakata.

Ja need tegelased kes liituvad Geniga kellegi sugulase nimel (sisuliselt identiteedi vargus) ja tekitavad n.ö. sellise passiivse kasutaja otsa väikeseid puukesi, et siis keegi strateegilistele kohtadele midagi otsa ei liidaks (nende pisikese puu profiilid on sinna mestimiseks ootele pandud) võiks oma sellised profiilid ise üles anda hüljatud puude projekti.

Poleks teistel tühja vaeva ja vaimu närimist.

Private User
Hüljatuks saab kuulutada (hooldajad teatavad ja klienditeenindus teen muudatused) tavakasutajad kes pole 9 kuud ja PRO-kasutajad kes pole 12 kuud Genis käinud.

Isikud kes oma isoleeritud puude otsas istuvad saab lisada isoleeritute projekti. Nendega mestimiste lõpule viimiseks pole eriti lootust, kui Geni tegijatel privaatsuseprobleemidega laabuma hakkab - küllap siis taas pilgud Maailmapuu suunas pööratakse ja individualiste kuidagi piirama hakatakse.

Küsimus suurele ringile!
Kas keegi on uurinud Uue-Vändra Tomsoneid (Thomsohn)? !826 aasta nimepanekul olid nad kõik kenasti ühes pundis. Kas keegi oskab seletada, kas see tähendab ka nende omavahelist sugulust. Praegu tuleb nagu välja 5 eri liini Tomsoneid.

Küsimus suurele ringile teemal Geni teed on imelikud. Miks, MIKS ei saa tavakasutaja enam vabalt profiile lisada, vaid ainult veresugulaste omi?
Sellise käitumise taga ei näe paraku muud kui rahaahnust...

Kas profiili avalikuks muutmine, mille tahetakse uut juurde lisada, ka ei aita?

Ma tegin katse, mida kirjeldan siin: http://www.geni.com/discussions/99081

Tundub, et tänasest on lihtkasutajal sisuliselt kadunud võimalused puu arendamiseks ja mestimiseks. Kasutades otsingut lõpeb leitud avaliku profiili (kui see pole sinu sugulane) vaatamine GeniPro pakkumisega. Samasse kohta jõuab ka mestimine.

Nii ongi.

Peeter Nutt profiilide mestimine maskeerib minu profiile, mille tõttu ei näe oma puud enam terviklikult. Kas oleks võimalik mestimine lõpule viia?
http://www.geni.com/merge/compare/6000000012417825007?from_flash=1&...#

Arengud on lihtsalt masendavad.
Otsingu jaoks üks urgas veel on - geni kogukond, seal all perenimed ja otsingu vastuseks on paremal pool servas mingi link 'x arv sellenimelisi' - sealt avaneb nende nimekiri ja seal on veel võimalik avalikel profiilidel puud vaadata või siis profiili haldajat otsida. Aga pea seegi kinni pannakse... Ja see ei näi ka kõiki selle perenimelisi leidvat.

Nõus, arengud on masendavad. Olin jõudnud sugupuude uurimisega just sinnamaale, et sain hakata uurima perekondade omavahelisi läbikäimisi põlvkondade kaupa ja oma pere sugupuu eri liinide omavahelisi sidemeid ning nüüd see...loomulikult saab kõike seda uurida ka vanaviisi, arhiivi, paberi ja pliiatsi abil, kuid just tänu otsingutele ning koostööle jõudsin siin keskkonnas palju kiiremini edasi. Ilmselt on see siis nüüd läbi. Kohutavalt kahju.

Ma ei saa aru, milleks üldse see suur privaatsusejama- enne kasutama hakkamist võiks geni anda teada, et inimese nimi, sünniaeg ja koht kui selle lisavad siia, on siin info, mida kõik saavad vaadata. kes seda ei taha, see ei pea liituma. geni võiks hoopis selle teha privaatseks, et googlesse lüües ei ole need siia sisestatud nimed ja peresidemed nähtavad. ainult, kes on liitunud saaks vaadata. või siis automaatselt kõik inimesed kes on sündinud enne 1900 aastat oleks avatud.

@Toomas Rump
Olen kõrvaline PRO, kuid mul õnnestus Teie soovitud mestimine lõpule viia. Kontrollige need profiilid ja nimed üle, sest seal oli näiteks Jaan ja teisel variandil Jahn. Vajadusel parandage.

Palun, kas keegi mestiks Talli Tõnise Talli Tõnnisega (1746-1798).

Kas Genisse sisestatud andmetest on võimalik teha arhiivi oma arvutisse?
Kui nii jätkub siis ei saa ilma Pro kontota ka oma andmeid muuta :(.

Showing 511-540 of 10463 posts

Create a free account or login to participate in this discussion