Tehnilised nõuanded

Started by Henn Sarv on Wednesday, December 16, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 2641-2670 of 2995 posts

Kell 1:54 olen saanud mailile teate inimese sünnipäevast.
Geni uudisvoogu ilmus see aga viimase tunni jooksul.
Kõik tegevused enne seda teavitust on nüüd EILE.Viimane eilne tegevus on:

Tarmo Tohver mestis isikute Jaan Lens, Aleksander Saaver (Savir), Hannus Aasa (Limberg), Marta Aasa ← Limberg (Halliste) ja veel 3 topeltkirjed.

Kui võtan lahti Jaan Lens isikukirje siis on tehtud mestimine umbes tund tagasi.
Geni seadetest on ajavöönd paigas UTC+2 Tallinn jne. Tundub nagu oleks kellaaeg vale või vastuolus teiste kasutajate kellaajaga.

Paljude Geni toimingute ajatempel on suvel PDT ja talvel PST aja järgi:
https://www.timeanddate.com/time/zones/pdt
https://www.timeanddate.com/time/zones/pst

Selline info kõigile (osa jälgib vaid seda teemat meil):

okupatsioon.ee on nüüd vabamu.ee ja ükski vana link ei tööta.

Vabamu on ka oma otsingu teinud: https://vabamu.entu.ee/public-fond
aga see otsib vaid nime ja sõna järgi kirju, dokumente, fotosid jms (mida varem üldse otsida ei saanud) kuid kunagisi Memento andmebaaside koopiaid seal kas enam pole või ei siis veel otsita.

Mina ei tea, kas ja kuidas nende baas toimima jääb või kas sinna lisanduvad kunagised okupatsioon.ee kanded.

Varem olen lisanud Genisse nende vana lingi asemele otselingi Memento raamatu pdf versioonile koos lk mainimisega. Kõik nad (15 raamatut) on siin koos: https://www.memento.ee/trukised/memento-raamatud/

Aga õnneks pole seda enam vaja, sest nüüd on meil peaaegu, et superbaas Memoriaal:
https://www.memoriaal.ee/otsing/?q=

Võtame näiteks Genist ühe MP:
Paul Eugen Hansar

Siis tuleb teha Memoriaalis esmalt otsing kujul: Eesnimi Perenimi: https://www.memoriaal.ee/otsing/?q=Paul+Hansar

Samanimelisi või pereliikmetega koos mainimist võib tulemustes olla palju, seetõttu teeme uue otsingu juba õige isiku numbriga:
https://www.memoriaal.ee/otsing/?q=0000188634

See viimane ongi nüüd sobiv link pruukimiseks igal pool varasemate //okupatsioon.ee/ , //www.okupatsioon.ee/ või //www.okupatsioon.ee/vanaweb/ asemel.

Lauri Kreen

Ajavahe on 9-10 tundi ajatempli järgi, kui teade Geni'se jõuab.
Kuidas siis teade mailile 7-8 tundi varem jõuab?

Ma kõiki neid nüansse ei tea, kuid sünnipäevade "üllatuste" edastamised ja muud kuupäevamuudatused käivad sealse südaöö järgi. Eks ma uurin ise edasi.

Pikemad mitmesõnalised isikunimed ei kandu puuvaates enam esimeselt realt teisele, jäävad poolikuks. Mis teha?

Vello Suigussaar - Näiteks ?

Vello Suigussaar

HTML vaates ei kandu edasi, võta Flash puu kasutusse, sellega on OK!
Valikud avanevad üleval "Puu" all.

Lembit Alpius, suur tänu hea uudise eest!

Vello

Tere. Geni kuvab lühima võimaliku sugulustee kahe isiku vahel, st sellise, kus on võimalikult vähe inimesi. Ei loe ka see, et pikemat teed minnes tuleks välja veresugulus, aga lühemat teed minnes on tegemist hõimlastega. Kas on kuidagi võimalik panna programmi otsima alternatiivseid sugulusteid?

Huvitav, et esitasin nii keerulise küsimuse, et rohkem kui kaks nädalat möödas ja keegi isegi ei avalda mingisugust arvamust selle kohta, rääkimata kindla teadmise jagamisest.

Private User - hetkel seda head võimalust veel pole. Aga Genis tegeletakse sellega. Loodan, et 2019 on seal kaks valikut kuvamiseks: lühim hõimlustee (praegune) ja veresugulustee (juhul kui see on leitav).

Hetkel peaksite otsima juppide kaup kaugeima veresugulase isa või ema kaudu (sealt kus ta praegu (lapse kaudu või otsee) abikaasa peale hüppab).

Tere,

Mõned päevad tagasi tekkis Genisse sisse logimisega probleem.
Sisse logides küsib iga kord There was a problem retrieving your newsfeed. Click here to try again.

Siis pean Geni sulgema ja uuesti avama sisse logimiseks ning sisestama uuesti emaili aadressi ja parooli.

Milles on probleem? Kas annab kõrvaldada?

Tänud!

Mul on samuti sisselogimisel probleem.
Geni nõuab passvordi, mida siiani pole vaja olnud ja olen selle unustanud ka. Üritasin uut passvordi kehtestada, geni ütleb et saatis meilboksi vastava turvakoodi, kuid mingit koodi pole boksi tulnud.
Logisin end genisse Facebooki kaudu, kuid sel juhul avanev puu ei lase täiendusi ja muudatusi teha.
Kas on rohtu, mis avitab?

Benno Sild
Jüri Rebane
Minul ei ole sisselogimisega mingeid probleeme, huvi pärast logisin ka Facebookist sisse, kõik toimib normaalselt.
Sisselogimisel võib tekkida probleem kui arvuti on liiga aeglane ja ühendus katkeb
Juhul, kui parool on salvestatud siis uuesti sisselogimisel täituvad kasutajatunnuse ja parooli "kastiked" automaatselt.
Kui parool on ununenud siis Paroolihaldusest saab teada salvestatud paroolid.
Puuvaates peab lubama Adobe Flash playeri kasutamist siis avanev puu laseb teha muudatusi.
Kliki üleval "PUU" peal, avaneb valik, kliki "Jätka Flash puu kasutamist!"
Mõnikord ilmub tekst alla serva Flashpuu kasutamise kohta, siis kliki tekstil, ülesse ilmub hüpikaken, sealt LUBA!

On küll probleeme, ilmselt ülekoormusest, kui natukese aja pärast uuesti proovida, sis laseb sisse. Mul katkeb sessioon aegajalt ise ära, käseb Facebooki kaudu sisse logida, teatab, et see parool ei kehti (ma tean, et kehtib), jääb rippuma ja siis taustal ilmneb, et geni töötab jälle.

Kuidas salvestada isikule uut profiilifotot? Pärast mestimist tulid lagedale olemasoleva foto inetud servad, mis ilmselt operatsiooniga "tuvasta isik" olid enne ära kaotatud. Salvestasin tema Meediasse veel ühe foto, mille olin töödelnud mõistlikuks, kuid ei suuda seda profiilifotoks teha. Arnold Aleksander Kivistu ←Steinberg

Sirje Harju
Tegelesin natuke
Arnold Aleksander Kivistu ←Steinbergi fotoga.

Foto kohal päises peab olema nupp "Sea see portreefotoks".
Kui ei ole siis puudub ligipääs.

Puuvaates saab uue foto panna kui profiili all ligipääs puuudub. Olemasolevat fotot lõikasin raami, suurendasin ja sain profiilile puuvaates juurde lisada.

Täna probleem profiilidel andmete täiendamisega.
Kui võtan ette profiili, millel olemas sünni ja surmadaatumid, soovin lisada sünnikohta jm, siis avatud profiilil on sünni ja surmadaatumite kohad tühjad. Salvestades ja sulgedes on ka daatumid ´kadunud, juhul kui uuesti ei sisesta.
Kas on teistel sama?

Minuga juhtus ka sama. Tahtsin midagi muuta ning sellega seoses kadusid nii sünni kui ka surma andmed. Seega loobusin muudatuste tegemistest.

Minuga ka samamoodi.

Sama siin :)
Igasuguseid jamasid olukordi tuleb ette.
Kui mõnda aega taluda ebamugavust, siis
a) probleem kaob, muutub endiseks (nt üksvahe ei saanud otsinguaknas endaga seotud lähedasi otsida /siin üleval paremal - Otsi isikuid/ Andis suvaliste isikute nimed. Mõne aja pärast olukord normaliseerus ja näeb jälle oma lähedasi.
b) harjub ära. Varemalt sai nii, et Muuda isiku andmeid: kui seal hakata Muuda asukoha üksikasju - siis piisas esimeste tähtede sisestamisest, kui juba hüppas ette, kui midagi samanimelist olin varem sisestanud. Nüüd enam mitte. Ok, alustan nüüd Asukoha kirjutamist ja saan linna/küla kenasti gps-kaardile. Seejärel täpsustan ikka Kohanime reale konkreetse paiga nime.

Eks näis, mis seekordse juhtumiga seoses areneb ja kuidas olukord laheneb. Seniks jah aga tuleb tähelepanelikkust arendada, et midagi vajalikku ära ei kaotaks :)

Private, Private User - fotode ja albumite juures toimetamiseks s.h ka nende omaniku abistamiseks peab olema isikukirje (kelle pilti vaja muuta) haldaja ja/või albumi omaniku pererühmas.

Merike Lahe, Mihkel Kivilaan, Enn Kauber, Agnes Valgiste - Geni on täna katki (see tuleneb mingitest MH-ga seoste probleemidest). Kokkulangevusi puus ei kuvata, sisestatud kohti (geo-tag) muuta ei saa ja daatumid muutuvad nähtamatuks / peidetuks (nad on Genis sees tegelikult olemas).

Parem pisut puhake, annan teada kui korda saab.

Proovisin venna profiili peal järgi, laskis muuta sünniaja, sünnikoha ja kalmistu, kuhu maetud.

Laseb, täienda kohta (aga mitte muuta), peidab ajad pisut hiljem või kui uuesti vaatad muuda käsuga.

Kontrollige - kas nüüd on kuupäevade asi on korras. Kui ei ole andke palun mulle teada.

Kui peaks veel esinema siis:
Kasutage Geni ajutiselt inglise keeles - English (US), seal see probleem puudub.
Kõik kaduma läinud kuupäevad (ka kohanimed) saab Muudatuste (Revisions) kaudu taastada.

Showing 2641-2670 of 2995 posts

Create a free account or login to participate in this discussion