Hennul on õigus. Haldusjaotusest, eriti varasemast on meil enamikul udune ettekujutus, sealhulgas ka mul ja isegi minu ema läks oma ema sünnikohana Karalat nähes endast välja. Seetõttu peaks üritama panna praeguse haldusjaotuse seisu, kuigi ka seda tahetakse muuta.
Ehk et mul on isiklik kogemus seoses oma emaema ja tema õega. Mõlemad on sündinud Karala riigimõisa järgi, aga praegu mõtlevad inimesed ikka, et see oli Karala küla, mida see siiski ei olnud. Niisiis, Riksu küla, kümmekond kilomeetrit Karala külast eemal, oli Karala mõisavalla järgi. Minu pärast võiks juba sündmusi ennetades panna teada-uurida olevatele inimestele haldusjaotusühiku nimi ja kuupäev hetke seisu järgi. Nii minu emal kui ka minul on veider lugeda, et minu vanaema on sündinud Karalas. Mõisas küll, aga me mõtleme ju küladest lähtudes. Olen märganud analoogseid olukordi üsnagi palju GENIs teiste mulle tuttavate inimeste kohta. Ka nende korral on arvata, et mitte Karala külas, vaid Karala riigimõisas on nad sündinud. Vastavalt siis Riksu või Taritu külas või mingis kolmandas külas. Muidugi, ega me ju keegi sünni juures olnud, aga kui inimene elas Taritu külas, siis on arvata, et ta sündis Taritu külas praeguse seisu järgi. Eks siin ole vaidlemise kohti. Aga meetrikaraamatutest info sisestamisel võiks Karala olla, aga pärast ei tohiks selle parandamist Tarituks kergekäeliselt Taritust tagasi Karalaks muuta.