Tehnilised nõuanded

Started by Henn Sarv on Wednesday, December 16, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 2341-2370 of 2995 posts

Private User - jah laseb küll, mehele mehe ja naisele naise. Hiljem saab ju sood ära muuta jms kui vaja.

Neid meil ju juba Eestiski kes esmalt mehena naisega abielus ja hiljem naisena mehega abielus. Ka neid peab ju saama puusse lisada.

tegin talle soovahetuse ära :) tegelikult algas see sellest, et Geni duubeldas iseenesest ja oli hetke maas. Kui Geni tagasi tuli ja hakkasin naist lisama :) polnudki kuhugile panna :). Siis hakkasingi vaatama, et see on võimalik täitsa.

Kes on andmete põhihaldaja ja kuidas selleks saada?

Avastasin äsja, et minu ema andmete põhihaldaja on üks kauge hõimlane.
Kuidas saada ise andmete põhihaldajaks ja mida andmete põhihaldaja seisund annab?

GENI teade minu ema profiilis: Kasutaja <private> Kivivare muudeti isiku Edda-Cary Vendla (Välja) andmete põhihaldajaks. 31. juuli 2013, kell 6:34 PM

Haldajate seadete alt saate taotluse esitada, kui ei ole ise veel haldaja.

Ma pakuks aga, et kiirem variant on lisage ema isale teiseks naiseks ja mestige kokku.

Minu teada geni pole seda avalikustanud mille põhjal haldaja määratakse, ehk seega uute profiilide lisamine ja mestimine ei pruugi soovitud tulemit anda. Korrektne on vist ikka suhelda haldajaga ja paluda tal lisada end haldajaks või põhihaldajaks...

Aitäh Tiia ja Aivar,

Olen ka ise haldaja (lisaks ühele surnud ja kahele elavale haldajale). Lihtsalt ma ei saa aru, kuidas sai äkki (mingit mestimist ei ole toimunud) üks päris kauge ja privaatne isik minu ema põhihaldajaks. See on rohkem selline psühholoogia valdkonda kuuluv probleem...

Minu teada pole vahet, kas oled haldaja või põhihaldaja, asi on vaid nimetuses. Ise asi on see, kui mõni haldaja on soovimatu isik.

<privaatne> isiku kirje mestimis keskuses.
Nimelt sattusin mestimiskeskuses isikute andmete korrastamisel võimaluseni kus pakkus privaatse isiku andemetega liitmist. Algselt neid näha ei lubanud edasisel mestimisel lubas neid näha aga puudus mestimis võimalus. Ehk teisisõnu küsis kas need kaks on üks ja sama isik... näitas kõiki pereliikmeid (privaatsus oli kadunud). aga ei lubanud mestida-....
Minujaoks oli üllatav see et üldse minu mestimis keskkusesse see jõudis ja avas selle... täpset protsessi ma vist korrata enam ei suuda

Geni kell ei näita õigesti.
Ajavööndiks seatud (UTC+2) Ida-Euroopa - EET (Tallinn, Helsingi, Riia, Vilnius ).
Pool tundi tagasi (umbes) tehtud mestimisi, näitab avalehe uudisvoos, justkui oleks need tehtud eile.
Tundub, et minul algab Geni's uus päev kell 10 AM.
Mestitud profiili muudatustes näitab tehtud muudatust õieti (29 minutit tagasi).

Private User
Geni päev algabki kell 10 meie aja järgi, siis on Läänerannikul südaöö.

Ilmselt seda viga nad lihtlabasel moel lahendada ei suuda.

Miks on selles projektis http://www.geni.com/projects/Karksi-Nuia-Rahum%C3%A4e-kalmistu/13202 projekti sisu kadunud koostööparnerite ja jälgijate juurde imelikult paremale serva ja kitsa ribana?

Kuna nüüd saab valida kasu kui ka bioloogilised vanemaid. Siis nüüd näitab, et kõik on ühes potis ja vereliinis.

Jaanus Luuse Mul FireFox probleemselt ei kuva

Mul täna Safariga ka kõik korras, eile oli imelik, nii nagu Jaanus kirjeldas. Tundub, et asi korda loksunud.

Lauri Kreen Private User toimetas selle kallal, alguses ei meeldinud talle, et neid kriipse seal tekstide vahele pandud oli. Need aga on kõigis kalmistuprojektides. Siis oli viga justkui projekti nimes. Lõpuks arvas, et kellegi profiil on projektis liiga pika nimega. Ma, et teagi mis seal siis lõpuks oli aga enam midagi valesti ei näita.

Piltide lisamisega on alati jamasid olnud, aga seekordne on eriti tüütu.
Laen pildid genisse, kõik ühekordselt. Aga genisse tuleb neid enamasti ikka topelt, vahel ka kolmekordselt. Pärast siis muudkui vaatan ja võrdlen, millised on sarnased, millised tuleks kustutada. Ega neid kohe avasta ka - ikka mitu ringi tuleb vaadata ja teraselt jälgida.

Mis mõte on Nõustutud taotluste lingil? Ajaliselt segamini, ei kajasta kõiki aktsepte; täiesti mõttetu ja asjatu lootus, et sealt midagi asjalikku ja tegelikkust kajastavat näha saab.

See on tore, et meil on igale elualale oma projekt, nt juristid/arstid/ettevõtjad/soomepoisid/vabadusvõitlejad/sõjaväelased/näitlejad/heliloojad/laevajuhid/Vabadussõda/vabadusvõitlejad/kommunismi-kuriteod/õpetajad/poliitikud/politsei/Kaitseliit/ajakirjanikud/metsavennad jpm. Samuti Eestlased USAs/Kanadas/Rootsis/välismaal. Ja kindlasti veel palju projekte ning saab profiile lisada vastavasse projekti, millega inimene oma eluajal tegeles või kuhu kalmistule maetud, kui siitilmast lahkunud.

Samas osad on dubleerivad projektid, nt laevajuhtidele http://www.geni.com/projects/Eesti-kaugmerekaptenid-ja-laevaehitaja... ja http://www.geni.com/projects/Eesti-laevajuhid-Estonian-shipmasters-....
Õpetajatele http://www.geni.com/projects/Eesti-%C3%B5petajad/2054 ja http://www.geni.com/projects/Eesti-%C3%B5petajad-ja-%C3%B5ppej%C3%B... ja veel http://www.geni.com/projects/Eesti-haridus/2128 ning http://www.geni.com/projects/Eesti-koolid-ja-nende-direktorid/2605
Kindlasti võib neid veel teistelgi elualadel olla.

Saan aru, et erinevad inimesed on erinevatel aegadel need loonud, pärast aga on selgunud, et midagi sarnast on juba olemas.
Kas neid dubleerivaid projekte ei saaks nö mestida?
Jah, eks nad on muidugi Seotud projektidena kirjas üksteise lehel, aga kuidas ma lisan ainult ühte projekti, kui sobiks mõlemasse?
Viimased näited Herman Avent, Joosep Part / Paart

Agnes Valgiste oleme teinud taotluse, et Genisse lisataks võimalus mestida projekte. Ootel

Mestisin ühe vanavanema.... minul oli puu ilma abikaasta, teises puus oli kaasa olemas... tekkis uus ühend .... 3 vanemat, ehk teisisõnu kaks paari.. (omad+kasuvanemad) Võib olla oli point selles et oli minul oli olemas isa aga puudusid andmed ema kohta.... (abikaasa lisandub vist automaatselt kui märgid ühe vanematest) Liidetavas olid mõlemad olemas ... Lõpuks käisin läbi kõik laste kontod ja kustutasin kasuvanemad. ;)

Automaatne vanuse lisamine

Eile märkasin Genis "uuendust", et isikutele, kelle sünniaeg puudub, lisab umbkaudse sünniaja Geni ise.
Näiteks: Pridik

Kui võtad profiili ette, siis näitab sünniaega aasta täpsusega (kuigi see ei ole üldse teada), kui vajutad "Muuda isiku andmeid", siis selles täitmisvormis automaatset sünniaega ei kuvata - on tühi lahter.

Kas sellist sünniaja automaatset tekkimist saab kusagilt välja lülitada või on see mingi tark uuendus?

Imestasin ka jah seda uuendust, kui nt surmaaeg on ligikaudne aastaarv, siis annab geni vanuseks nt 67-73 või suisa mingi naljaka numbri (kahjuks ei mäleta täpselt seda veidrat vanust, mida eile imetlesin :) )

Raivo Karpin andke link isikukirjele. Vigased mestimised saab tagasi võtta.

Kaidi Sarv, Agnes Valgiste - jah see on üks Geni uuendus/täiendus. Selle kohta pole veel ajaveebi kokkuvõtet tehtud.

Eile oli ikka väga suur vahe. inimene sündis 1838 aga geni pakkus vanuseks 1879. ma alguses mõtlesin, et mina olen sellise kp eksinud, Aga sellega seoses 1 oks jälle korras :)

Imelik uuendus.
Saaksin veel aru kui kuupäev puudub, siis Geni pakuks oletatava.
Olen paljudele profiilidele sisestanud oletatava sünniaasta pihinimekirjade ja hingerevisjoni andmete põhjal. Vanuse järgi saab nii oletatava sünniaasta +/- 1a. kuna kirjapanemise kuupäev ei ole teada ja sünnikannet ei ole leidnud. Sellistel puhkudel olen lisanud ka linnukese, kasti umbes.
Uuendusega lisab Geni nüüd veel 3a.
Peab vist kõiki linnukesi eemaldama hakkama.
Kui tean, et inimene suri 25 aastasena siis praegusel juhul (linnukesega) pakub vanuseks 21-29a.

Lauri.... asi korras OK

Huvitav tõesti, (uuendus) Teada on et mingis peres oli isik ... kes kantud puusse ilma mingi daatumita... ja nüüd geni kuvab oletavat sünniaega. Seda vaid profiilis hetkel puus ei näita.... mingil määral segav faktor kui otsid sarnasust mõne teise isiku loodud puuga...

Huvitav, mille järgi Geni seda ligikaudset vanust arvutab?
Kui isikul on laps sündinud 1961, siis Geni poolt pakutud isiku vanus "arvatavalt enne 2012" on julgelt üle pakutud :-)

Private User
Iseenesest on ju õige - 1961. on enne kui 2012. :)

Just.
Kuna isiku lapse lapse laps on sündinud 2012 (viimane), siis loomulikult peab see isik olema sündinud "arvatavalt enne 2012" :-)

Sünnikohtade teemaks

Meil on siin mõned "ortodoksed" genealoogid, kelle arvates peab olema sünnikoha halduskuuluvus märgitud nii nagu see sündimise ajal oli, mitte nagu praegu. Mina oleksin siis sündinud Tallinn, ENSV või Tallinn, NSVL või Tallinn, okopeeritud Eesti Vabariik ja minu isa oleks sündinud Tartu, Tsaari Venemaa või kõuidas.

Panen ette ja palun võimalusel arvestada, et see lähenemine ei ole õige. Kohaväljad on geograafilised atribuudid ja mida täpsemalt nad on kirjas, seda hõlpsam on teha paiknemise ja liikumise ruumilisi analüüse. Paraku tunnistavad kaardirakendused PRAEGUSEID termineid mitte tolleaegseid.

Vajadusel saab alati lisada täpsustusi ja / või selgitusi üsna suurele kommentaarideks mõeldud väljale (minust)

Kõik Ortodoksid (ja ... ma mõtlen eelkõige sind)

* lase olla kirjas nii nagu kirje loojad ja haldajad on kirja pannud
* kui vaja, kasutage kommentaarivälju
* kui tekib küsimus, siis soovitan valida tänapäevane mitte kaasaegne kohanimi

Henn

PS! Samasugune ortodoksne loogika sünniaastatega ei võimaldaks Kristuseeelsete inimeste sünni aegu üldse märkida (enne Kristust) kuna nende sündimsie ajal ei olnud enne Kristust veel olemas.

Showing 2341-2370 of 2995 posts

Create a free account or login to participate in this discussion