Tehnilised nõuanded

Started by Henn Sarv on Wednesday, December 16, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 2131-2160 of 2995 posts

Üks tehniline ebatäpsus Geni poolt.
Näitena suri minu ema vend 1944, ja tema ema 1946.
Vanaisa abiellus uuesti 1949.
Kuidas saab olla vanaisa uus naine, viis aastat varem surnud lapse kasuema?
Arvasin, et olen sugulussidemed valesti märgistanud ja parandasin esimese naise staatust (Endine naine (lahutatud)), kuid ikkagi on uus naine kasuema.
Nüüd tekib aga puuvaates katkendjoon esimese naisega, mis jätab mulje vanaisa lahutusest, kuigi nad olid ju abikaasa surmani abielus.
Näide siin:
Ilmar Kaljula

lapse ükskõik kumba vanema teised partnerid on automaatselt kasuvanemad süsteemi loogika kohaselt, sinna pole midagi teha. Tegemist on kultuuriruumilise probleemiga pigem. Lahutamata kaasad peaks ikka jääma abikaasadeks.

Eks parandan tagasi, kuid süsteem võiks ju aru saada, et ei pane kasuvanemaks inimest, kes teda näinudki ei ole.

Võik sellise ettepaneku teha Geni meeskonnale. Äkki parandavad süsteemi?

Jah, olen nõus.

Palun tuletage mulle meelde, kust ma näen enda poolt loodud, aga kustutatud (ka teiste poolt) isikukirjed. Ei leia enam kuidagi seda "kohta" üles. Aitäh!

1. Kui ma ei eksi, siis eksisteerib arutelu pealkirjaga: Soovid - palved... kus sai paluda mestimisi ? Ma ei suuda seda leida.

2. SEstap palun abi õigete isade lisamisel:
Evald Luik Evaldil on vaid poeg. Tütred on abikaasa esimese mehega (e.Armilde ja Arnoldi lapsed) (Arnold Johann Kõlvart).
Tänan !

Private User

Teiste kustutatuid näeb nii:
http://www.geni.com/list/deleted?focus_id=NNNNNNNNNNNN
kus NNNNNNNNNNNN on nn isikukirje tunnus.

Palun laske sel üksildasel uitajal oma ISOLEERITUD puus üksinda tegutseda:
Private User
Tema puu on just tema nägemus tegelikkusest.
Palun ärge nõustuge tema taotluste (koostöö, pererühm, tema puuga liitumine jms) ja soovidega (mestida, muuta vms mõnda isikut suures puus) ning palun ärge kiitke heaks mestimisi mida seostuvalt tema puuga esineda võib!
Vastasel juhul tekib järjekordne kaos ning pahandus (neid on kahjuks juba kaks korda esinenud).

Private User Ma tean, et see on karmilt ja ehk ka pisut ebaõiglaselt öeldud, aga enne peaks ikka endale puu toimimismehhanismid ja suhtlemisreeglid selgeks tegema kui ise mestima ja andmeid muutma hakata. Ehk ka sellepärast alustavad kõik alguses isoleeritud puuga, et oleks vähem kahju tegemise võimalusi ja nii siin kui üldiselt elus ma pean tähtsaks ühte üldist reeglit, et "kui ei oska, küsi abi!". Abistajateks on siin kuraatorid ja kui on mingit suuremat sorti kaos, siis on kuraatoritel võimalik ka otse Geni tehnilise personaliga ühendust võtta, et osa asju saaks tagasi võtta. See tagasi võtmine on võimalik aga ainult siis kui andmeid ei ole "õigeks parandatud" ehk vale mestimise järel pole isikut kellekski teiseks tehtud sellega võrreldes kas ühe või teise isikuga kes oli kas mestimise ühes pooles või teises pooles.

Kõige kindlam viis täielik kaos tekitada on see kui mestid suvalised isikud kokku ja siis mestid erinevad harud kokku seejärel ja kirjutad need ühendprofiilid nn. õigete isikutega üle. Kui andmed on valed, siis tuleb esmalt haldajatega suhelda ja õige info välja selgitada ja kui vaja, siis tuleb kas sugulussidemed korrastada või vale koha peal profiil(id) (tavaliselt piisab ühest punktist) lahti lõigata sellest kohast kus need on ja ümber paigutada. Ka see on parem kui õigete andmetega profiil ära kustutada kui see, et kustutad kõik andmed ja siis kustutad profiili või kirjutad üle. Kui profiil on kirja pandud, siis tavaliselt on see ikkagi reaalselt leitud ajalooline isik ja kui ta on vale koha peal, siis tuleb ta kas lahti lõigata või õige koha peale ümber paigutada, mitte kustutada või ära rikkuda. Ok, läheb pikaks. Võime ka privaatsõnumi teel edasi suhelda.

Eile polnud justkui midagi viga, täna pealelõunal aga ei avane ükski kaua aega tagasi elanud isiku profiil. Elavate kirjed tulevad valikuliselt lahti. Tehnilised probleemid jälle jah, tundub nii, üleüldised.

Probleem sama. Kolmveerand tundi tagadi sisestasin ühe ja edasi ei midagi.

Kas nüüdseks on probleem juba lahenenud, minul profiilid avanevad.

Eks tuleb sünni- ja surmaaajd õigeks panna. Ju kuskil on kuu ja kuupäev vahetuses - november 12 asemel peab olema detsember 11 näiteks.

siin on ju 8 nädalat, mis ongi umbes 2 kuud

Armsad tegusad !
Mis Saaga`ga juhtunud on ?
Olen katsetunud nii Exploreris kui Chromes kuid enne kui lk avaneb võib käia vahepeal lõunat võtmas.
Kas viga / hangumine on vaid mul?
Kas keegi pakub välja kiiremaks toimimaks mõne teise brauseri ?

Pool tundi tagasi töötas veel laitmatult.Nüüd ei suuda jah ühendust saada.

Tundub, et endiselt ei ole mõtet Saagat avada...

Midagi on lahti. LehitsAJa ei suuda enam lahendada www.eha.ee-d. Kurb, aga tõsi. Keegi võiks uinuvad kaUNITArId üles äratadA, kui vaid teAKS TELEFONI NUMMERIT. ANNA MULLE UMA TELEFONNI NUMMER.

Kui Saaga ei avane, tasub kohe katsetada arhiivi pealehte - www.ra.ee Kui see ka ei avane, siis on ilmselgelt kogu arhiivi võrk maas ja selle nad tavaliselt taastavad vähem kui tunniga - ja mitte kuidagi ei saa seda erinevate brauserite vahel hüplemisega kiirendada.

Aga vahel peab ju puhkama ka :)

Lisaks just kontrollisn - www.eha.ee ja www.ra.ee suubuvad samasse serverisse, seega kipuvad nad korraga maas olema.

Kuidas kopeerida Saagast profiili juurde linki tekstina?
Märgistades rohelise kastiga, annab kopeerimiseks neli võimalust.
Kasutan alumist Geni formaati, mis jääb kõige lühem.
Ülemises aknas on kül kirjas "link tekstina", kuid näha jääb pikk rodu kõike muud kui teksti. Siin üks korrektne näide, kus kõik kirjed arusaadavad misja kust; Hans Tramberg

Alumine Geni formaat ja siis seal see käsitsi tekst ümber kirjutada. Geni formaat on sisuliselt selline:
* algav kantsulg
* link ise
* tühik
* vaba tekst
* lõpetav kantsulg
Saaga paneb sinna vaba teksti osasse "Saaga EAA.XXX" jne (ilma jutumärkideta), selle teksti olen mina käsitsi üle kirjutanud. Tühik on oluline!

Jeerum kui keeruline, (esialgu ei saa ilma katsetuseta aru) ja palju lisa tööd. Nüüd mõistan miks seda varianti nii vähe kasutatakse.
Aga ikkagi see ülemine kast? Mingit teksti ju ei tule, või ei tööta Saagas see korralikult? Arvuti ajastul võiks ju olla otsetee Copy/Paste ja valmis.

Eks see nii ongi ju mõeldud, et vaikimisi on tekstiks Saaga koordinaadid. Kes tahab, kirjutab sinna omal soovil parema info, nt "sünd" või "HL 5" ainult. Isegi arvutiajal peab kasutajatele vabadus jääma, muidu ainult masin mõtlebki meie eest -:)

Tänud vastajatele.
Proovisin järgi ja sain hakkama. Kuigi võiks ju olla ka veel üks lisa aken, kust saaks kohe vihje tekstina raamatule.

Saaga ju ei tea, mis seal kandes kirjas on. See "Saaga EAA..." on parim, mida automaat võib välja pakkuda.

Ülemine kast on lihtsalt link/viide Saaga lehele (ja piirkonnale), järgmised kastid on sama asi, aga dekoreeritud vastavalt erinevate keskkondade vajadustele - foorumid, html kood, geni.

Muidugi oleks hiiglama vahva (ja omajagu igav ka), kui arvuti suudaks need krüptilised ladina-saksa-eesti-venekeelsed krõnksud välja lugeda. Aga ei suuda ja pole ka ette näha, et niipea suutma hakkaks.

Tekkis selline küsimus, et milliste kriteeriumite järgi geni neid kokkulangevusi puus leiab? Sellepärast küsin, et kuidagi tihti kohtan nimelt naisterahvaid kes ühes kohas neiuna ja teises juba mehele läind ja perenimi ainult muutunud, sünniaeg mõlemal sama, aga geni neid ei leia st., et seda sinist pallikest kus number sees ei ilmu. Kas oleneb sellest,et oled tavakasutaja või pro?

Geni otsing ei tööta täna. Kas ainult minul ?

Ei tööta jah!

Showing 2131-2160 of 2995 posts

Create a free account or login to participate in this discussion