Tehnilised nõuanded

Started by Henn Sarv on Wednesday, December 16, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 1861-1890 of 2995 posts

Algatasingi teema mõttega Geni omanikele info edastamiseks.
Teatud ajavahemikul sündinud inimeste profiilis võiks automaatselt tekkida lisa sünnikuupäeva aken, vastavalt ajaarvamisele. Sünnikohale vastavalt ,kus ja kuna kalender kasutusele võeti (eri riigid) võiks peale sünnikoha salvestamist programm automaatselt aru saada, et vahemik jääb kalendri muutuse aega.
Hiljem on võimalik sünni-, surmakuupäev ringi tõsta õigesse aknasse, kui andmed on võetud kusagilt kus ümberarvestused on tehtud või ei ole.

Kalendrite osas- Julius vs. Gregorius tellisin ma enam kui aasta tagasi Feature Requestist funktsiooni mis aitaks eristada kuupäevi erinevates kalendrites: http://help.geni.com/entries/20693628-julian-calendar
keski suure lilla C-ga märgitud Bjørn P. Brox arvas et "I understand and support your request...", aga see oli ka kõik. Aasta aega pole midagi juhtunud. Kui siin on veel toetajaid niisuguse funktsioonile, siis peaks seda asja edasi ajama...

Jaak Tulp Eile kell 12:47 PM,
miks peaks keegi oma enne 1918 sündinud vanavanemaid siin kirja panema Juliuse kalendri järgi kui nad enamuse aja oma elust kasutasid oma sünnipäevade tähistamiseks Gregoriuse kalendrit? Vabandan otsekohesuse pärast aga "Selleks eraldi ette nähtud foorumis on ju selgelt kirjas enne 1917 (st 1918) sündinutel pannakse kirja sünniaeg Juliuse kalendri järgi....", tundub minu arvates lihtsalt jabur. vähemalt mis puudutab 20 sajandil sündinud ning elanud inimesi, inimesi kes enamuse oma elust pidasid oma sünnipäeva uue kalendri järgi.

Eelnev on ka põhjuseks, miks genis oleks vaja mingit võimalust märkimaks kas tegemist on uue või vana kalendriga. Ja kui mingi reegel teha, siis vast oleks mõttekas enne kalendrivahetust surnud inimesed märkida Gregorise kalendri järgi. Peale 1918 kalendrivahetust surnud inimesed uue kalendri järgi. Sest kui keegi suri peale 1918 kalendrivahetust, märgiti sünd-surm surmatunnistusele, hauatähisele jne juba uue kalendri järgi.

vigade parandus:

kui mingi reegel teha siis vast oleks mõttekas enne kalendrivahetust surnud inimesed märkida Juliuse (mitte Gregoriuse) kalendri järgi.
jah, sest kui keegi suri peale 1918 kalendrivahetust, märgiti sünd-surm surmatunnistusele, hauatähisele jne juba uue kalendri järgi.

See kalendrite erinevus ei saagi lahendust, kui ei tule sellise automaatse teisendamise rakendust. Me ei saa märkida vana Juliuse kalendri järgi kõiki kes on sündinud enne 1917. aastat, sest kui tegemist näiteks tuntud tegelasega, siis on nende eluaeg isegi koolõpikutes Gregoriuse kalendri järgi. Või, näiteks oma pererigis, kui ma genis alustasin siis sisestasin kõik esivanemate andmed, emalt saadud märkmete järgi ja kõik olid uue kalendri järgi, sest just nii peeti nende sünnipäevi ja just nii oli vanadel matuste laululehtedel kirjas.
Vähe sellest, geni pole eesti programm, siin on inimesed kogu maailmast. Kalender vahetus erinevate kohtades eri ajal ja kindlasti on mitmel pool kasutusel hoopis erinevad kalendrid. Kui mingi Ali Hassan teab täpselt, et tema vanaema sündis aastal näiteks 1346., siis pole tal ju ometi ilma teisendamata võimalik panna seda gregoriuse kalendrisse.
Seega pean mina parema puudumisel õigeks märkida mõlemat moodi ja vahel lisan märkusena teise kalendridaatumi, kui tunnen seda vajalikuks olevat.

Private User OK, jäägu sulle su arvamus. Ei hakka vaidlema. Minu mõte oli just selle pärast, et kui dokumendid on kirjas kuupäev, mis kehtis tol ajal kehtinud kalendri järgi, siis miks peab dokumendis kirja pandud kuupäeva muutma? Jah, muidugi võiks olla sellised nupukesed kuupäevade juures, mis lubaks valida, et kas kuupäeva näidatakse vana kalendri järgi või uue kalendri järgi ja valides kas ühe või teise konverteerib see funktsioon kuupäeva vastavalt. See võib aga muuta Geni tarkvara üsna palju keerukamaks, nagu juba tekkisid vead selle enne, pärast ja ajavahemikus fünktsioonide lisamist kuupäevadele. Ma arvan Geni tarkvara inseneridel pole praegu niigi hoo ja hoobi vahet, et integreerida neid ajalooliste ürikute vasteid profiilidele, mida sai lubatud.

[[Jaak Tulp]]
RE: 'Minu mõte oli just selle pärast, et kui dokumendid on kirjas kuupäev, mis kehtis tol ajal kehtinud kalendri järgi, siis miks peab dokumendis kirja pandud kuupäeva muutma'?

Just täpselt see millest ma rääkisin! Täiesti nõus! Kui näiteks 1910 aastal sündinud inimene, tal on kõigis peale 1918 aastat väljastatud dokumentides sünniaeg kirjas uue Gregoriuse, mitte vana Juljuse kalendri järgi, siis "miks peab dokumendis kirja pandud kuupäeva muutma". st kirjutama tema sündi genis vana, mitte uue kalendri järgi? :-)

ma ei usu et mingi 'drop down menu' stiilis valiku lahtri lisamine kuupäevadele, mis täpsustaks millises kalendris täpselt mingi kuupäev on sisestatud muudaks geni tarkvara palju keerukamaks. Nagu juba märgitud, Family Tree Builderäis on 3 erineva kalendri valikuvõimalust.

Samas on muidugi mõistetav, et kuna tegemist on väga kitsa reegionaalse probleemiga ei hakka geni sellega ilmselt mitte niipea tegelema. Nojah, kui arvestada eestlaste protsentuaalset aktiivsust genis ning kui enamus prosid midagi niisugust sooviksid ning lilladelt C-delt oleks veidi toetust asjale siis oleks vast rohkem lootust...

Miks sisestada sünnikuupäevad sünni hetkel kehtinud kalendri järgi?
Kui mina sisestan näiteks SAAGAst leitud enne 1918 sündinud isiku sünnikande alusel isiku sünniajaks vana kalendri kuupäeva, teadmata millal ta suri, siis kui keegi teine on sisestanud sama isiku sünniaja uue kalendri järgi, siis Geni ei pruugi samasust tuvastada.

Ja kui geni samasust ei tuvasta, siis on parim lahendus käed üles tõsta ja minema jalutada? Ma olen 95% kattuvatest isikutest leidnud otsinguga - ei ole Geni neile mingit samasut pakkunud. Suur osa profiile on niikuinii ilma igasuguste kuupäevade või kohtadeta.

Ainus õige (tehniline) lahendus oleks Genis võimalus kalendrit valida, ideaaljuhul peaks veel seadetes saama määrata, milline on vaikimisi kalendrite kehtivusaeg (et sisestusel automaatselt oskaks panna). Lisaks peaks seadetes saama määrata, milliseid kuupäevi kus kuvada.

Mina olen ikkagi tugevalt selle poolt, et mistahes sündmuse aeg on kirjas sündmuse toimumise hetke kalendri alusel. (Vaadates sugulaste profiile, siis esineb mõlemat; kes on asja kirja pannud mälestuste alusel, neil on ukj, kes allikate alusel, neil vkj.) Kui ma olen selliseid ühendanud, siis on üks profiili juurde ja teine märkustesse kirja läinud.

Oli aegu kui ainus mestimise algatamine oli läbi Geni pakutud samasuste.

Private User kirjutas
"Me ei saa märkida vana Juliuse kalendri järgi kõiki kes on sündinud enne 1917. aastat, sest kui tegemist näiteks tuntud tegelasega, siis on nende eluaeg isegi koolõpikutes Gregoriuse kalendri järgi."
Kas keegi suudab mulle selgeks teha mis põhjusel on Jakob Hurt (ja mõnede teiste enne 1918 surnute) eludaatumid antud igal pool vaid Gregoriuse kalendri järgi, kas ta elas ja tegutses siis Kesk-Euroopas?
Jakob Hurt ei surnud 13. jaanuar 1907 Peterburis sest Peterburis oli siis 31. detsember 1906. Miks sakslased saavad Wikis baltisakslaste juures kasutada kahte kalendrit aga eestlased ei saa (nad kohe peavad Gregoriuse peale ümber teisendama)? võrdle http://de.wikipedia.org/wiki/Alexander_Martin_Luther ja http://et.wikipedia.org/wiki/Alexander_Martin_Luther
Probleeme - milline kalender jätta peaks esinema vaid nendega kelle eluajal see muudatus toimus. Kas elupikkust näidatakse 12 või 13 päeva pikemana või lühemana ei mängi üldjuhul mingit rolli.

Private User kirjutas: "Oli aegu kui ainus mestimise algatamine oli läbi Geni pakutud samasuste."

Vabanda, aga ma tõesti ei mäleta selliseid aegu. Alati on pererühmade vahel privaatseid ja koostööpartnerite vahel avalikke paljudel eri viisidel mestida saanud. On vaid olnud aegu kus seda (ka läbi pakutud samasuste) vaid Pro kasutajad teha said.

Lauri Kreen

RE:"Miks sakslased saavad Wikis baltisakslaste juures kasutada kahte kalendrit aga eestlased ei saa (nad kohe peavad Gregoriuse peale ümber teisendama)? võrdle http://de.wikipedia.org/wiki/Alexander_Martin_Luther ja http://et.wikipedia.org/wiki/Alexander_Martin_Luther "

Ma eesti wikit ei oska kommenteerid aga kui geni saaks midagi sarnast teha kuupäevade sisestamisega nagu seda saksa wikis näha on, see oleks mu arust ideaalne lahendus.

Sain aru, aga pererühmas haldajatega PRO-del oli võimalus ka tollal kasutada isikukirjes tegevuste osas Mesti see isik ja algatada 2 privaatse mestimine...

Täna Geni-t avades pakkus tasuta Pro prooviaega 14 päeva. Olen selle kunagi juba ära kasutanud. Edasi liikudes, käskis osta Pro.
Kas see on mingi reklaamitrikk või tõesti uus võimalus kogeda Pro võimalusi?

Ei tea. Katseta kui julged...
Põhimõtteliselt ei peaks saama sama isik (s.t. sama Geni kasutaja e-mail) võtta rohkem kui 1x tasuta prooviaega ja isegi sama krediitkaardiga ei peaks saama osta mitut prooviaega.

Minu fotodega on nüüd korras, täna vaatasin uuesti neid pilte ja enam neid varem kirjeldatud probleeme pole. Sain ühel pildil kõik inimesed ära märkida ja kustutasin üleliigse foto. Mis iganes viga siin oli, igaljuhul praegu on kõik hästi ja loodan, et nii jääbki.

Teine küsimus on hoopis tekkinud. Geni pakub sarnaste profiilide pähe täiesti erinevaid inimesi. Eemaldaks kokkulangevused aga see ei toimi. Ikka näitab edasi, et on kokkulangevus. Ja erinevus on ju ilmselge. Näiteks: http://www.geni.com/search/matches/6000000006151360045

Kas keegi suutis selle kokkulangevuse eemaldada, nüüd igatahes enam ei näita. Aga mul on mõni veel:
http://www.geni.com/search/matches/6000000008814592824
http://www.geni.com/search/matches/6000000005938995587
http://www.geni.com/search/matches/6000000003990622885

eemaldasin, Maili, aga sellised asjad käivad ühe teise arutluse alla.

Liivika Mäekuusk see on jah probleem ja jääb justkui mulje, et kui tehti otsing selliseks, et äsja lisatud profiile leiab otsing juba mõne tunniga siis kokkulangevuste näitamine ka pärast profiilide mestimist on jäänud püsima. Ilmselt kehtib siin ka mingi viide, et mõne päeva pärast enam ei näita aga kohad kus ühes piirkonnas on palju kokkulangevusi on parajalt jama kui juba teostatud asju ikka edasi näidatakse ja selle tõttu võib ilmselge mestimine tegemata jääda.

Tänan, Jaak!

Mis imelik asi nüüd - tulin just genisse ja vaatan uudisvoogu. Näitab, et
Agnes Valgiste märgistas ühel fotol isiku Linda Mõttus. 8 minutit tagasi.
No kuidas ma sain seda teha, kui ma just alles tulin??
Nende (selle projekti) piltidega tegelesin novembris...
?

Kas see tegevus on mingi aeg ikkagi toimunud? Ehk on asi lihtsalt selles, et midagi on ajamääratlustega sassis?

No põhimõtteliselt jah. Aga arvan, et tegelt õnnestus ju juba esimesel korralgi, mil panin fotole nime ja lisasin isiku projekti.
Aa, sain aru, et Jüri Rebane tegutses ka pildi kallal, aga miks siis näitas minu nime??

Agnes Valgiste
seda see Geni vahel tõesti teeb, kui samal päeval on ühe isikukirje juures palju sebimist, siis kipub tal segi minema, kes mida ja millal tegi.
Esineb ka mestides ja andmeid täpsustades.

Palun kas keegi saab aidata lahutusprotsessis. Neljast vanemast on õiged An ja Jaan Saul.
Alma Lõhmuspuu (Saul)
Tänud!

virge joamets

Virge Joamets ja Private User ja teised!

PALUN PALUN PALUN!
Edaspidi selliselt neid asju mitte teha!:

"Ü. M. lahutas isiku Alma Lõnsu (Saul) tema vanematest Hans Saul ja Maret Saul ja õvest Emma Andre (Saul)."

Sest nüüd pole nn valedel vanematel enam Alma Saul nimelist tütart!
Mille eest selle puu haldajat nüüd siis karistati?

Ehk esmalt tuleb taastada kõik valede mestimiste kaudu kaduma läinud/ära kustunud isikud ja alles siis lõigata lahti valed ühendused.

Kuni mestimisel tekkinud andmete vastuolu pole pole lõpuni lahendatud, on peaaegu kõik kadumaläinute andmed (v.a abiellumiste/lahutuste ajad ja kohad) sealt võrdlusest kergesti leitavad.

Ma loodan, et Private User teeb oma poolelijäänud töö ilusti lõpuni.

Lauri Kreen ja teised!
Pusisin pisut Saul'ide teemal, vt paar postitust eespool...
Teist Alma Lõhmuspuu (Saul)'i pole, tegelikult pole ka neid nn vanemaid Hans ja Marret Saul'i.
Nimetatud Hans - Hans Ander ja Maret -Maret Ander on tegelikult Alma õe Emma Emilie Andre mehe Peeter Andre vanemad ja ilmselt haldaja poolt Kihluse kandest valesti välja loetud.

Viitasin, mis leidsin ja parandasin, ka Emma ja Peter'i vanemad.
Arvatavasti on perekonnapilt praegu valesti seotud (Alma ja Emma koos vanematega), kuid sellest ei käi minu jõud üle.

NB! Toetan ettevaatlikku ja hästi põhjendatud mestimist , sest hilisem vigade parandamine on kordades keerulisem ja aeganõudvam.

Sorri, mina ei ole seda vale mestimist ei algatanud ega sooritanud. Leidsin vea ja andisn sellest teada, sest omal pole riistu, millega lahti lõigata. Tänan abistajaid!

Private User Tänud et asi sai selgemaks. Saite need korda (st õigetele kohtadele) ka? Mida seal täpselt veel muutma peab?

Virge Joamets Keegi ei süüdistagi otseselt teid. Aga kui keegi tellib vigase mestimise lahutamise peab ta ise ka vaatama, et asjad korralikult tehtud saaks. Tihti on just see tellija üks neist kes teab kadumaläinud kohanimesid, aastaarve jms.

Showing 1861-1890 of 2995 posts

Create a free account or login to participate in this discussion