Mida see MyHeritage ja Geni ühinemine siis nüüd õigupoolest tähendab? Kas puud ühendatakse ka? Või ühtlustatakse ainult funktsionaalsus? Et nn sahtlipuud jäävad ikka sinna ja omaette? Kas ma saan mingi aja pärast Genisse sisestatud puud ka MyHeritage kaudu näha? Siinse ja sealse konto ühendada?
Anu
P.S. Palun väga vabandust, aga mu inglise keel on nii vilets, et seniks kuni ma inglisekeelsetes aruteludes oleva info endale ära tõlgin on kõik juba toimunud :)
Otseses. Siit on tehtud gedcom ja laaditud puud MyHeritagesse. Miks ma seda arvan? Nimd on täpselt sellised nagu mina nad siin jätsin:
Miina Kangur
Rosalie Poolakese (Polakesse)
Roosi Tiit
Need on ainult mõned näited. Ma ei usu, et sinna sisestaja mõtles minuga identselt ja sisestas mõned nimed nii ja mõned naa. Täpselt samade isikute puhul samamoodi nagu minagi.
No ja kui mina nüüd sisseloginuna olen MyHeritage otsinguga leidnud sellise profiili ja üritan seal millelegi klikkida saan pakkumise osta pakett.
Mitte, et ma arvaks et masin peaks oskama kuidagi õiglaselt käituda ja mind ligi lubama või et ma ei teaks, et siit saab gedcom-iga puid alla tirida sõltumata andmete sisestajast, aga kuidagi tusaseks teeb.
Head inimesed, kahe firma ühinemine on ikka ja alati tingitud kasumi saamisest. Nii ka need kaks otsustasid: üks müüs, teine ostis. Sisu seejuures ei oma mingit tähtsust. Arendused toimuvad ainult firma kasu silmas pidades. Meie siin oleme vaid ühed "väikesed putukad", kelle uudishimu oma sugupuu vastu õnnestub rahaks teha.
Jõulud on ikkagi tore aeg, maailmalõpust olenemata.
Toetan Jaagu mõtet. Kui millegagi on alustatud andke siin ka teada. Saatsin Genile järgmise kirja:
Kuna olen tõepoolest alles suhteliselt hiljuti tasunud Geni eluaegse
kasutamise võimaluse eest siis ei saa ma kahjuks nõustuda teie poolt
pakutud piiratud kasutusajaga.
Kui Geni on otsustanud liituda MyHeritage ga siis on see nende otsus
mis ei sõltu minust. Siiski ei anna selline liitumine õiguslikku alust
varem sõlmitud lepingute ühepoolseks muutmiseks.
Lähtuvalt eelpool toodust ei nõustu ma ettepanekuga muuta eluaegne ja selle eest täies ulatuses tasutud leping piiratud kestvusega
lepinguks. Palun jätkuvalt lugeda lepingut eluaegselt kestvana.
Teie mõistvale suhtumisele lootma jäädes
Ja sain järgmise vastuse:
Thank you for being part of the Geni community. Unfortunately Geni no longer supports lifetime subscriptions. If you are not interested in receiving a 5 year Geni Pro subscription and a 5 year MyHeritage data subscription, which you will be able to use on Geni, we will be happy to refund the full amount you paid for your Geni lifetime subscription.
Please let us know how you would like to proceed. We'd like to work with you on resolving this to your satisfaction.
Ilmselt tuleb mul saadetud kirja tekst uuesti saata, sest vastasel korral võivad nad lugeda nende poolt tehtud ettepaneku minu poolt aktsepteerituks?
Eve Lodi ja Anu Vares
Läksin kiikama sinna ja näiteks Olga Valerina Lüüs (Karpin) sealne haldaja on Katrin Mägi Katrin Mägi
Triin Roosvalt on osad e teiste sealne haldaja http://www.geni.com/search?search_type=people&names=Triin+Roosvalt
Private User Veelkord puust ja punaseks.
Ei ole siin mingit liitumist ega ühendumist. MyHeritage ostis Geni ära ja kavatseb kahte tasulist toodet edasi arendada - see võimaldab ju samalt kasutajalt kaks korda raha küsida (Geni PRO kasutamise eest ja MyHeritage Premium(Plus) eest). Paar asja hakkavad tulevikus sarnased olema (kokkulangevuste leidmise täiustatud algoritm ja otsing andmebaasidest).
Mis aga pputub GEDCOM eksporti siis mitte keegi ei saa oma pereliikmetel keelata Genist puu eksportimist ja mujale (MyHeritage, Ancestry jne.) importimist.
Geni ja MyHeritage andmete publitseerimise võimalused on kardinaalselt erinevad :)
Samas on MyHeritages puude andmete kokkulangevuse puhul lihtne teha oma andmetes täiendusi võrreldes neid teise puu andmetega ja see võimalus on ju vastastikune.... Siin pole midagi pistmist mestimisega , mis oli peamine tüliõun Geni keskkonnas.
Eks iga uus asi tahab õppimist ja harjumist , mida kõigile soovingi :)
Aitäh, Lauri Kreen. Eesti keelest piisanuks täiesti, aga punane ei tee ka paha. Seega ei saanud MyHeritage mitte meie sõbraks vaid on endiselt konkurent. Ma suures naiivsuse tõesti lootsin, et üks firma, üks maksmine. Et ühel heal päeval saab geni konto ühendada MyHeritage omaga. Väga vabandan kui mõnes siinses vestluses see kirjas on ja ma ei ole osanud välja lugeda.
Ka väljendun ma väga selgesti, et tean kõigi võimalusest oma puid siit alla laadida s.t olen sellega arvestanud. Mossitan vaid ebaõigluse üle ja tahtsin emotsiooni omasugustega jagada.
No aga kuskil ei olegi öeldud, et maailm peab õiglane olema, seda tean ma liigagi hästi. Seetõttu ei lähegi kellegi ukse taha prõmmima ja joonlauaga vastu näppe lajatama. Ei Triin Roosvalti, ega kellegi teise. Ja ei kutsu üles ka kedagi teist seda tegema. Järgin Iida soovitust ja õpin tasapisi uut rakendust. Ehk piisab viisakalt uksele koputamisest ja lastakse lahkesti sisse :)
Siiralt Teie
Paar päeva tagasi oli ingliskeelses jutujorus Charles Edmindsi poolt teade:
I wanted to give you a quick update.
If you have a lifetime subscription that was converted to a 5 Year Pro Subscription. The auto renewal on that subscription will be turned off so that you do not feel we are forcing you to become subscribers again.
Also, if you contacted us saying that you wanted a refund. We are issuing full refund and we have decided that you will still get to keep the 5 year Pro Subscription along with the MyHeritage data subscription.
Seda võiks kokkuvõttes lugeda umbes nii:
Kui Teie eluaegne liikmeõigus sai muudetud 5 - aasta PRO liikmeõiguseks, siis meie ei sunni Teid peale aja möödumist automaatsaelt seda uuendama.
Kui Teie võtsite kontakti meiega et raha tagasi saada, saadame Teile täieliku tagasimaksu. Oleme ka otsustanud et Teie saate tasuta 5 - aasta PRO liikmeõiguse kasutamise, üheskoos MyHeritage andmete kasutamise õigusega.
Kui Teie eluaegne liikmeõigus sai muudetud 5 - aasta PRO liikmeõiguseks, siis meie ei sunni Teid peale aja möödumist automaatsaelt seda uuendama.
Loomulikult ei saa nad sundida kedagi uue perioodi eest maksma. See on puhas demagoogia. Kindlasti ei küsitud seda.
Küsimus on ikkagi selles, et eluaegse kasutusõiguse ühepoolne asendamine piiratud perioodi kasutusõigusega on ebaseaduslik igal juhul. Olgu siis tegemist firmade liitumisega, ostuga, vms. Mõlemal juhul lähevad kaasa kõik õigused ja kohustused. Suvalise valiku tegemine siin ei vasta õigusnormidele.
Ilmselt on see selge kõigile. Küsimuse all on mehhanism kuidas saame oma õigust praktikas teostada. Kas Geni Eesti Kogukond võiks siin olla abiks? Kas või esialgu sellega, et teeksime mingi ühise pöördumise. Juhul kui vastus meid ei rahulda saaks ehk abi juba mingilt riiklikult istantsilt.
Johannes Valk Ebaõige võib see muudatus olla ehk Eesti kontekstis, aga ei pruugi seda olla selles jurisdiktsioonis, mille raames tegutseb Geni. Meie õigusruumid on liiga erinevad selleks, et saaks loogikaga või senise kogemuse põhjal võtta tõsikindlat seisukohta. Kui selle küsimuse osas oleks vaidlus Eestis, siis tõenäoliselt maksimaalne, mida võiks nõuda, oleks tekkinud kahju hüvitamine st saaks nõuda raha tagasi+nipet-näpet. Me ei saa ju nõuda, et kui ettevõte on otsustanud teha muudatusi, siis ta ei saa seda teha, sest see mõjutab mõningaid kliente ebasoodsalt... Ta teeb muudatused ja on nõus raha tagasi maksma- mulle kõik tundub õige.
Ma ei näe sellises geni/myheritage käitumises kahjuks erilist konksu, millest kinni hakata. Kui nad esiteks pakuvad kogu raha tagasi, teiseks tasuta 5a liikmelisust lisaks, siis ei saa isegi õigustatud ootuse printsiibile rõhuda.
Kui seal oleks ameerika mõistes võimalus, millest kinni hakata, siis oleks 'class action' tüüpi kohtuasi ilmselt juba soolas. Tavaliselt sellised kohtuasja lõpevad siiski raha tagastamisega, kui just pole mingeid süstemaatilisi tervisekehjustusi tekitatud vmt (siis on summad suuremad) - praegu nagu ei paista olema.
Ma pole küll kuskilt otsast jurist ehk kogu see jutt on puhas spekulatsioon.
Mitte et selline käiitumine sigadus ei oleks.
Eve, palun lugege uuesti minu 15.12 kirjutatut. Siin on väidetud just seda, et kliendid ei saa mõjutada ettevõttes tehtavaid otsuseid. Just seetõttu ei saa ettevõte nende otsuste alusel ühepoolselt hüljata, piirata või vähendada ka võetud kohustusi klientide ees.
Arvo, Asi on selles, et nad annavad valida - kas üks või teine. Mitte ei paku eskogu raha tagasi ja 5 a. liikmelisust tagasi. Siin on oluline vahe. Kui ettevõte leiab, et on vaja tingimusi muuta, siis peab pakutu olema piisavalt atraktiivne, et teine pool sellega nõustuks.
Kas see, et isegi pöördumist, mis suurt midagi ei maksa, ei tasu teha, on GEK ühine arvamus? Või pigem üritaksime oöördumise teksti koostada?
Johannes Valk, lugege Vello Suigussaare postitusest tõlget Geni teatest:
"Kui Teie eluaegne liikmeõigus sai muudetud 5 - aasta PRO liikmeõiguseks, siis meie ei sunni Teid peale aja möödumist automaatselt seda uuendama.
Kui Teie võtsite kontakti meiega et raha tagasi saada, saadame Teile täieliku tagasimaksu. Oleme ka otsustanud et Teie saate tasuta 5 - aasta PRO liikmeõiguse kasutamise, üheskoos MyHeritage andmete kasutamise õigusega."
Minu arusaamise järgi tähendab see nii 5a liikmelisust mõlemas keskkonnas kui ka raha tagasi saamist. Võimalik, et kui sellist pakkumist mitte küsida, siis seda ka ei saa. (Mul endal eluaegset pole ja ma ei saa ise proovida.)
Pöördumist on kindlasti alati mõtet teha - kaotada pole ju midagi.
Päris harjumatu tõesti. Enne neljapäeva pole vist mõtet Saagaga arvestada :).
Aga mis saab siis, kui Saaga end nii muudab, et senised lingid Genis ei tööta enam? Kas ei ole võimalik lingitavat tekstipilti vastavale profiilikaardile kuidagi salvestada? Eraldi dokumentidena infot profiili juurde salvestada oleks ka võimalik, aga see oleks väga ajamahukas ja vajaks ka palju serveriruumi.
Saagas on pidevalt tehnilisi probleeme. Arvata võib, et pühade ajal pole eriti kedagi neid parandamas ka. Loomulikult oli ka minul plaanis Saagas kaevata, eks pea selle asemel rohkem aega pere peale pühendama :)
Saaga on kinnitanud, et nende standardsed viited (mis nupuriba vahenditega tehakse) jäävad kehtima sõltumata mistahes tehnilistest muudatustest. Ma arvan, et see nii ka on :)
Lingitud pildi võib arvutisse salvestada ja siis Genisse lisada, aga kas sellel suurt mõtet on - mina ei usu. Kui arvestada, et näiteks minul on tuhandeid Saaga viiteid kasutusel - aja- ja ressursimahukas on selline ettevõtmine igal juhul. Nö otsene salvestamine Geni süsteemi võtaks muide täpselt samapalju ressurssi :)
See nimekiri, mis sunnib mind nägema minu sugulaste ja koostööpartneritega seotud poolikuid mestimisi, andmete erinevuste nimekirja ning konflikte puus- kas nendes nimekirjades tekib rea taha vastav ikoon kui ma saan selle rea ise ära lahendada või tuleb mul kõik need 250 probleemset rida aeg-ajalt lihtsalt eraldi läbi vaadata?
Ja teine küsimus mestimiste kohta. Mul on nimekirjas üle 40 mestimise, mille olen algatanud, kuid mida ma lõpetada ei saa, sest teine profiil on privaatne ning nende haldurid pole neid avalikuks teinud ka minu vastava palve peale.
Kui Geni põhimõte on et nö surnud sugulased pole kellegi isiklik omand, siis miks Geni neid ise automaatselt ei taha avalikuks teha? Või kas siin pole kavas anda mõnele korralikule Genilasele õigust selliseid suletud profiilide mestimisi lõpule viia kui ilmselgelt on tegemist sama isiku profiilidega?
Olen fotodega hädas.
Ma panin mõned päevad tagasi üles mõned pildid ja märkisin ka inimesed peal ära. Ühel pildil on 7 inimest, kõik nimed teada, inimesed minu poolt ka Genisse pandud aga nimed pildi juures ei säilinud. Jäi ainult esimesena märgitud nimi. Lisaks ei ole mõne pildi alla võimalik panna sündmust, kuupäeva, kohta, kirjeldust sest need read puuduvad. Samuti ei saa kommentaari alla kirjutada. Ja mul ei ole isegi võimalik mõnda pilti kustutada, see on eriti segane asi. Täna tahtsin proovida uuesti, et panen ühe pildi ja vaatan, kas sellel saan märkida. Pilt taas üleval ja alustasin märkimist, lasi algul kõik nimed ära panna aga kui vahepeal tegin midagi muud ja sama pilti uuesti vaatasin, olid nimed haihtunud. Alles jäi vaid esimesena märgitud nimi. Ja ka seda pilti ei saaks ma kustutada. Kui ma tahaksin, et iga pildil oleva inimese profiili juures oleks see foto, peaksin siis panema 7 samasugust pilti? Seda ma ei tahaks.
Samal korral üleslaetud piltidest mõnedel siiski on kõik normaalne, nagu peab. Oskab keegi seda asja seletada? On veel keegi sellise asjaga kimpus?
Private User Mul on täpselt samad jamad juba pikemat aega olnud! Seega ei ole sul midagi erakorralist ;) Kirjutasin ka Laurile, kes lubas (ja tegi seda) asja uurida, aga kaugelt 'meerikamaalt polevat veel vastust tulnud. Nojah nende jaoks seal liiga väiksed ja palju probleeme ehk. Eks tuleb oodata ja teha seda, mis võimalik. Jah, aga siis ununevad ära need asjad, mis pooleli jäid, sest koguaeg tuleb uusi peale...