Tehnilised nõuanded

Started by Henn Sarv on Wednesday, December 16, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 1741-1770 of 2995 posts

Private User - lasin uurida mis probleem teie GEDCOM-idega on.

Private User Oli vist jah mitte-Pro jaoks kuni septembrini/oktoobrini 2011 ehk ammu enam pole

Tere
Sain teada MTÜ Eestlaste Geni Kogukonna olemasolust. Kahjuks ei suuda ma netist leida nendega suhtlemiseks kontaktandmeid.
Kui keegi teab siis palun saata aadressil roos@laheroos.ee .
Ette tänades.
Johannes Valk

Oeh...küll on ikka raske!? http://www.facebook.com/EestlasteGeniKogukond. Seal saab suhelda küll!

Johannes Valk minuteada ei ole Facebooki kommuun Eestlaste Geni kogukond üldse mitte MTÜ selle otsesemas mõttes vaid koht kuhu aktiivsed ja ka vähemaktiivsed Facebookis oma murede ning rõõmudega lihtsalt koonduvad ja kokku tulevad.

Samuti ei ole Eestis olemas Geni esindust kui sellist. Geniga opereerib Ameerika firma, millel ei ole ametliku esinduse mõttes esindusi mujal maailmas.
Genis on vabatahtlikest aktivistidest kuraatorid, kellel otseselt puuduvad Geni poolt jagatud tööülesanded ja seetõttu ka sissetulek sealtpoolt. Küll aga tegelevad nad samuti ühiskondlikus korras Geni kasutajate aitamisega ja probleemide lahendamisega igapäevaselt. Olen nad oma kirjutises ka üles lugenud kes Eestis Geni kuraatorid on.

Mäletan, et aegu tagasi (u. aasta) tõstatus ka seesama küsimus, et kes Geni Eestis esindab ja, et kuidas ikka kasutajate õigused on reguleeritud ning üldse kuidas see kaadervärk toimib. Ammu pole avalikes aruteludes see teema üles tõusnud. Muidugi on Geni kaotanud paljud oma kasutajad seoses mitte väga ammuste muudatustega millega võeti (tasuta) tavakasutajatelt palju õigusi ära ja seetõttu on siia jäänud tõsiselt asjast huvitatud persoonid, kellel üldjuhul ei ole probleeme Geni kasutamisega või siis nad oskavad abi otsida.

Kuid siiski ajendas see mind kokku panema minu profiilil olevad kirjatükki. Mida on aga raske hoida informatiivsena selles mõttes, et Geni ikka endiselt pidevalt muudab oma kasutamise põhimõtteid kuidas, kas ja mismoodi erinevate õiguste ja võimalustega kasutajad Genis asju ajada saavad.

Seega ei kandideeri ma oma kirjatükiga kuhugi kõrgemale kui oma profiili lisainfo kuid ma ei taha ka kuulda enam etteheiteid, et keegi Geni lihtsama ja arusaadavama kasutamise nimel midagi teinud ei ole. Kõiki tulesid ja vilesid mida Geni pakub ei suudaks ilmselt keegi lahti seletada ja kui suudakski siis seda manuaali ei viitsiks nagunii keegi lugeda. Paljuski võivad probleemid jääda ka Geni väliseks ehk pehmelt öeldes arvuti kasutamise oskuse taha siis aga tuleb minna hoopis vastavale sellealasele koolitusele.

Seda, et Ameerikas asuva firma kasutajatugi muutuks ülemaailmselt iga rahva emakeeles kättesaadavaks on minu arust mõttetu loota. Jah, Geni ametlikku tuge võib kasutada kuid lisaks keelelisele piirangule on ka selle kättesaadavus on tavakasutajale suuremate piirangutega.

Siit peaks nüüd järgnema mõttevahetus kus Eestil võiks olla oma Geni - nii oli see vähemalt aasta tagasi. Mulle tundub aga see rohkem sellena, et kellelgi kes oma andmete pärast Genis paaniliselt muretseb oleks olemas asutus keda n.ö. Eesti seaduste alusel andmete levitamise eest seina äärde oleks võimalik panna? Ameerikale aga ei hakka hammas kuidagi peale?

Jaanus Luuse

P.S Iga kuraatori profiil peaks Genis vabalt nähtaval olema tema e-posti aadress. Kui on vaja lähemalt suhelda siis leiab kontaktid sealt.

Näen, et mestimis keskuses on palju profiile viimase mõne päeva jooksul ära mestitud. Kui aga vaatan viimaseid toimetusi lehekülejel Family-> Lists->Revisions, siis seal on küll tegevuse kuupäev ja kellaaeg, aga seda ei näita, kes ja mida on teinud, rida on tühi?

Nojah, aga mis see siis annab kui teaksidki, kes on teinud? Peaasi ju, et korras on ja ükskõik kes selle ära tegi. Või on soov tänukiri saata? :)

Kes on teinud, ei ole üldse küsimuseks, vaid mida on tehtud.
Muud numbrid ei ole praktiliselt muutunud, ainult taodeldud mestimiste arv on vähenenud ca 50 võrra.

Ostsin kevadel Genist eluaegse kasutusõiguse. Nüüd tuli teade Geni liitumise kohta järjekordse maailma suurima/parimaga kellel on väidetavalt veelgi paremad võimalused. Nii kui klõpsu teed - oled liitunud. Aga ainult 5 aastaks.
Millised on minu võimalused loobumiseks ja raha tagasisaamiseks sellest pole mingit juttu. Nagu pole nende kontaktegi. Minu arvates ei lähe taoline asjaajamine kokku rahvusvaheliselt tunnustatud õigusnormidega.
Kas keegi oskab soovitada kuidas peaksime antud olukorras talitama. Tegemist tundub olema petuskeemiga.
Seda et Eestlaste Geni Kogukonna puhul on tegemist MTÜ-ga leidsin internetist: http://www.facebook.com/EestlasteGeniKogukond#!/EestlasteGeniKogukond
Kuna Geni on mõeldud ilmselt laialdaseks kasutamiseks siis pole mõeldav et selleks oleks vaja väga põhjalikke arvuti kasutamise oskusi. Pigem on vaja spetsiifilisi oskusi mille omandamise aluseks saab olla vaid emakeelne kasutusjuhend. Kas inglistumine on venestumisest parem? Praegusesks on olukord muutunud juba nii halvaks et isegi mina oma 50 aastat tagasi keskkooli baasil omandatud ja hiljem praktilise kasutuseta jäänud puu inglise keelega leian tõlgetes roppe vigu ja lausa vastupidi tõlkimisi. Teadagi mis on sellise tee lõpp. Keeleseadusest tuleks välja võtta maksimaalne kuid ilmselt pole selle seaduse täitmise jälgimine kellelegi ülesandeks tehtud.
Tooksin näiteks kas või selle et taolistes kommentaariumides kirjutamisel võiks olla tekstil peal lausa kohustuslik õigekeele kontroll. Seda enam et kast on tilluke ja seetõttu kirjutatu jälgimine siin raske.

Johannes Valk On täiesti võimalik teatud osa raha tagasi nõuda (eriti kui te ei soovi kasutada MyHeritage-t ja tema SuperSearch otsingut).
Siit nõudke abi (koopiad võiksite saata ka help@geni.com ja support@geni.com). Pro kasutajana peaks teid teenindatama eelisjärjekorras. Kirja võite neile ka eesti keeles saata (kui nad Google Translate abil jagu ei saa, küll siis kuraatoritelt abi küsitakse).

Muukeelset lugemist sama mure (eluaegne -> 5 aastat) kohta:
http://www.geni.com/discussions/115725
http://www.geni.com/discussions/99057?msg=836258
http://www.geni.com/discussions/115406?msg=836191
http://www.geni.com/discussions/115717?msg=836278

Vabandan - Siit nõudke abi: http://help.geni.com/entries/21135687-how-do-i-contact-geni-about-m...
(link kadus kuidagi ära)

Geni liikmete osakonna juhataja Charles Edmonds soovitab ingliskeelses jutujätkus eluaegsete pro õiguste ümberkorraldamiseks saata e-post otse subscriptions@geni.com aadressil.

"Geni liikmete osakonna juhataja Charles Edmonds" - väga põnev amet - tegelikkuses küll Geni klienditeeninduse juhataja ...
jah just sellele viitabki http://help.geni.com/entries/21135687-how-do-i-contact-geni-about-m...

+ võite saata ka: orders@geni.com nagu viidatud: http://www.geni.com/company/terms_of_use

Kellele põnev, kellele igapäevane - aga otseühendus on ehk otsem!

Tänan saadetud info eest kõiki saatjaid. Kust need kontaktandmed saadud on?
Kas saab ikka lugeda normaalseks olukorda et Geni kasutajad ei leia kontaktandmeid kasutusjuhendit jms. olulist infot otse Geni pealehelt?
Link http://help.geni.com/entries/21135687-how-do-i-contact-geni-about-m... juhatab mingile lehele kus kellelegi Amandale ja Ashiyale midagi selgitatakse või mis veelgi imelikum juhul kui need on selgitajate nimed. Sellega luuakse ebausaldusväärne õhkkond asjaga tõsiselt edasi minemiseks. Vaatasin veelkord - on vist jah vastajate varjunimed. Ka siin pole ametlikult ära toodud e-kirja aadressi. Mingi aadress sisaldub eelpool nimetatud ebausaldusväärses lobas mida me ei pea ju lugema ametliku aadressi teada saamiseks.
Kõik käib nagu lasteaias või nagu korilased metsaande korjavad - ei mingit rahvusvaheliselt tunnustatud süsteemi korrektsust ega täpsust.
Mis kättesaamatud loomad need kuraatorid veel on ja miks nad ei võiks kohe abistada?
Milline on arvamus kas see järjekordne maailma parim/suurim jätkab Geni tööd? Järsku on sel juhul mõtet mitte raha tagasi küsida vaid hoopis eluaegse teenindamise jätkamist temalt nõuda?

Otse siin all (igal lehel) on Tingimused: http://www.geni.com/company/terms_of_use kus on ka ametlik postiaadress:
Customer Support
Geni.com
8491 West Sunset Blvd #106
West Hollywood, CA 90069

Midagi pole peidetud, kõik need lingid on (ka e-mailid) on siit alt leitavad.

Johannes Valk Aitab siin mürki pritsimisest ja maailmaparandamisest! Ei soovi edaspidi selliseid aidata.
P.S. Teie poolt "sõimatud" Amanda ja Ashiya ongi need klienditeeninduse esindajad kellele teie kirjad lähevad...

Minule jääb arusaamatuks kui isik kes ei tea kust Genis midagi leida, ei tea kes ja kus Genis midagi teevad (ehk siis tal polegi veel sellest genealoogiakeskonnast korralikku ülevaadet) ostab endale eluaegse tasulise kasutajakonto...

Johannes Valk ja siis veel kogu see korralagedus, mis Teie puus lähisugulaste ümber on. Profiilid on liitmata ja ükski kasutaja pole reageerinud talle saadetud taotlustele. Äkki alustaks sellega, et kuidas Teie lähisugulastega kontakti saada, et puus olevad topeltprofiilid ära kaotada?

Mina soovitaks selliste keerutavate teema tõstatuste puhul parem probleemil kohe n.ö. sarvist haarata ja küsida, mis mind häirib või mis minu probleem on ja siis see otse, ilma keerutamata kirja panna. Nagu oleks raske kirjutada: "Mul on eluaegne kasutajaõigus, saadeti kiri ja tahetakse muuta see 5 aasta peale. Kas, kuidas ning kellega ma peaks suhtlema, et mul oleks võimalus raha tagasi küsida?" Nagu Teil seda kasutusjuhendit hirmsasti vaja oleks kui Te sisuliselt ei ole siin lillegi liigutanud. Viimased muutused veebruarist kuid ainult jumal teab, mis aastast need on.

Ma lihtsalt ei saa aru kuidas mõni võib mulli täiesti asjatult nii suureks ajada, et kõik kohad on ainult Teda täis.

Lauri, Jaanus - vabandan teemavälise kommentaari eest, aga kas kuraatorid ei peaks ülejäänud kasutajatele oma kannatlikkuse ja viisakusega hoopis eeskujuks olema, selle asemel et enda jõulueelset stressi isiklike solvangute näol segaduses kasutajate peale välja valada?

Private User kuskil on ka meil inimlikkuse piirid. Kui sa oled kolm aastat vahtinud neid siniseid "mullukaid" profiilide peal oma puus ja asi ei idane ega mädane antud piirkonnas siis kas see ei ole piisav või siis millisest kannatlikusest me kasutajatega räägime?

Mis aga puudutab Lauri kommentaari siis see on absoluutselt asjakohane. Võetakse eluaegne konto. Kirjutatakse endale kuhugi andmeid siit maha aga kogukond ei võida sellest mitte midagi ja siis kui asi hapraks läheb siis tekib küsimus miks kogukond teda ei aita või ühel või teisel viisil käitub või on? Ole kohal ja tegele asjaga siis ei teki selliseid küsimusi.

Kedagi halvustamata: EV Põhiseaduse §41 tõlgendus maakeelde – "igaühel on õigus olla nii loll kui ta oskab", ...... ja teda ei tohi seepärast veel hukka mõista.
Loodan, et mõte jõuab kohale.

Vabandan, kuid olin Johannesele juba Facebook jt kanalite kaudu nii palju kui võimalik püüdnud abi anda. Nüüd aga kukuti siin juba Geni klienditeenindust mustama.
Kui ikka üks suurem firma ostab ära väiksema siis kehtestab ta ka omad mängureeglid ja osad väiksema varasemad reeglid lihtsalt ei saagi edasi kehtida. Hea et see väiksem (antud juhtumil Geni) üldse otsustati endisel kujul säilitada...

Nüüd on käes aeg kõik oma lisatud ja hallatavad uuesti üle vaadata! Sest nüüd saate kõik sünni-, ristimise-, abiellumise-, lahutuse-, surma- ja matusekuupäevad sisestada lisaks täpselt ja umbes kujule ka enne, pärast ning ajavahemikus (viimased kolm ka koos märkusega umbes). Samuti toetavad nüüd kõik need valikud ka osaliselt teada olevat daatumit: 00.00.AAAA, 00.KK.0000, PP.00.0000, 00.KK.AAAA, PP.00.AAAA, PP.KK.0000. Ja kui te neid isikuid juba üle vaatate siis märkige ka kõik surnud avalikeks ja elavad privaatseteks.

See kuupäevade süsteem on küll hea uudis, tänan teavitamast!
Kas on veel mingeid uuendusi andmete vallas oodata?

Olen Aare Külaotsaga täiesti nõus. Samas mõistan ka kuraatoreid, kuid kui õhus on intriig, siis tekitab see huvi ka kõrvalseisjatele, nagu mina.

Private User Millised need võiksid olla? Milliseid muudatusi/uuendusi te ootate?

Esiteks see ammune idee, et igaüks saaks profiilile kirjutada omale sobiva personaalse kuvanime; lisaks pakuti tookord välja ka võimalust isiklike märkmete tegemiseks.

Teiseks oleks vaja head kohta talunime sisestamiseks - ma saan aru, et see on vaid ajalooliste eesti isikute probleem, aga võib-olla on maailmas teisigi kultuure, kus rahvast niimoodi hüütud on. Tõsi, ma ei ole üheski genealoogiaprogrammis midagi sellist näinud - aga Geni on varemgi innovaatiline olnud :)

Eelneva idee laiendus oleks võimalus iga sündmuse juurde erinev nimekuju kirjutada; see on vist küll liiga spetsiifiline tahtmine. Siiamaani on märkustesse selle jutu kirjapanemine piisav olnud, võib-olla on isegi mugavam neid kõiki ühes tekstis näha.

Siis (kui juba ideede genereerimiseks läks) on mul mõned venekeelsed sugulased, keda tahaks kirja panna mõlemas keeles. Praegu läheks vist hüüdnimedesse, aga tegelikult peaks olema mingi alternatiivsete nimede võimalus; seda on küll mõnedes programmides nähtud. See kataks tegelikult ka osa eelnevast teemast - erinevad nimed erinevate sündmuste juures - ära.

Mu küsimus oli pigem küll ajendatud soovist teada saada, kas profiilide ülekäimist ei pea mõne aja pärast jälle kordama. Muidugi ei puuduta see kuupäevavõimaluste lisandumine eriti paljusid profiile, aga ikkagi oleks asjalik kõikvõimaliku muutused ühe korraga ära teha.

Tere,
kas hetkel gedcomi genist alla laadida ei saa? On kellelgi infot?

Teine küsimus ka - kas teised basic kasutajad sisenedes satuvad ka koheselt maksmise lehele? Aruteludesse tulin ma meilboksi linkide kaudu, olles enne sisse loginud.

Private User Talunimega on keerulisem natuke. See on tavaliselt pantud sulgudesse eesnime ette. Nimekujude jaoks on aga profiilis olemas eraldi lahter muud nimed, hüüdnimed. Nende konkreetsete sündmustega sidumist eeldab aga Geni tehnikult juba laiemat ümberprogrammeerimist ja kas see täidab oma eesmärgi? Profiilidel, mille ise oled kirja pannud peaks ikka aeg ajalt pilgu peale viskama just nagu korrapärane perioodiline hooldus, Jah, neid profiile võib palju olla, aga siiski haldaja peaks oma hallatavate info ajakohasena hoidma niipalju kui see on võimalik.

Showing 1741-1770 of 2995 posts

Create a free account or login to participate in this discussion