Tehnilised nõuanded

Started by Henn Sarv on Wednesday, December 16, 2009
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 1711-1740 of 2995 posts

Olen viimasel ajal märganud, et Geni toimetab kuidagi aeglaselt või jääb üldsegi kinni. Kas see võib olla tingitud Geni serveri ülekoormusest või minu internetiühendusest.

Nii et siis liiga genimaan... :) Mis teha...

Jätkuks sellel lehel esimesele teemale.
Täna hommikuks, st 10 tunniga, oli mulle laekunud 13 inimeselt nõusolek koostööks v liituda peregrupiga, 10 uut kirja, 9 inimest on minu taotluse peale liidetud kalmistute projektidega. Eelnev 1,5-2 nädalat on olnud vaikus - ei ühtki kirja, ei ühtki aktsepti.
A ma sellega juba natukene harjunud ja ootan kannatlikult - küll mu taotlused millaski kohale jõuavad.:)

Jah, aga sellega on raske leppida, et ma kedagi tähtpäeva puhul õnnitleda ei tohi! Kallid sugulased, tuttavad, koostööpartnerid - palun ärge arvake, et ma mühka olen, lihtsalt geni ei luba mul seda teha :)

Tere Agnes,selle asja elasin korra üle.Lihtsalt asi selles,et geni lisab kõik-kes saadavad üle 25 sõnumi ööpäevas-rämpsposti saatjate hulka.Kas sellest vabaneb teatud aja möödudes või on vaja kuraatorite abi-ei mäleta.Vist ikkagi Lauri sehkendas sellega.Loe lihtsalt üle oma sõnumid,mida päevas saadad ja kõik on OK.

Aaa, selge siis! Ma just mõtlesin, et kui palju on palju ja mis see piir siis on.
Katsun olla vaoshoitum. Kuigi jah, kui midagi on pooleli, mõni projekt, nagu nt mul need kalmistu-projektid viimasel ajal, siis saab see 25 taotlust kiiresti täis.

Agnes Valgiste Juba teavitasin neid, aga tagasisidet pole veel saanud

Olen täna hädas, et profiili juures ei avane sugulussidemete lahter. Kas kellelgi teisel veel sama probleemi või on asi minu arvutites? Olen proovinud kahte erinevat arvutit ja brauserit.

Ei avane jah. Aga ringiga minnes saab vajalikud muudatused ära teha

Mina olen sellele lahtrile praegu nii pääsenud ligi, et esimesena avan isiku profiili ja sealt valin andmete muutmise ning siis edasi sugulussidemete lahtri. Puuvaatest muudatuste valimisel sugulussidemete lahtrit täna pole õnnestuda avanud.

Veel on mul probleem avalehel kuvatava teadete lahtriga, kus näen kõikide sugulastega seotud lahendamist vajavate probleemide arvu, mitte aga minu poolt jälgitavate profiilidega seotud probleemide arvu nagu mul see seadistus tegelikult on pandud. Nüüd ei seagi pealevaadates aru, kas on mõni konflikt tekkinud, mida lahendada saan või mitte.

Eks mina kasutasin ka ringi teed, aga lõpuks tüütas ära ja hakkasin kurtma. Ja nagu nõiaväel - praegu pääsesin esimest korda otse sisse.
Mis puutub lahendamist vajavatesse probleemide lahtrisse, siis see streigib mul ka juba ammu. Aga mul vastupidine probleem. Kogu aeg on ees sugulastega seotud probleemid, aga mul oleks vaja hallatavate probleeme. Ümberlülitamine iga kord on jällegi väga tüütu. Naljakad mured. Ei saa aru, miks asjad ei võiks lihtsalt ja korrektselt toimida nii nagu nad peaksid.

Heili Reinart: "Ei saa aru, miks asjad ei võiks lihtsalt ja korrektselt toimida nii nagu nad peaksid."

Vabandan teemavälise kommentaari eest, aga peale 30t aastat igapäevast programmeerimist võin üsna kindlalt väita, et see (programmide ajutine mittetoimimine) on lihtsalt loodusseadus. Ma olen elus ühe kaherealise programmi kirjutanud, mille kohta sai kindlalt väita, et see toimis ilma vigadeta. Suurema mahuga süsteemides on vead paratamtud.

Teemasse tagasi - see praegune probleemide arv ei ole minul isegi lülitatav - ikka näitab kõikide sugulaste omi, mitte vaid minu omasid. Tõsi, see võib olla sihilik - ma panen tähele, et igasugune puude korrastamine on täna kõvasti aktiviseerunud :)

Kuidas ma saaks ühendust võtta isikutega keda ma olen nime otsingul leidnud, kuid profiili taga valikut ühenduse võtmiseks ei paku? On ainult vaata andmeid.....mis nõuab PRO-d.

Private User kui sõnumineerida pole võimalik siis nad kas pole kasutajad või on Teid blokeerinud. Mõlemal juhul on vaja otsida Geni väliseid kontakte ühenduse saamiseks.

Private User või ka ollakse isoleeritud puus Selleks, et seal midagi näha on vaja peregruppi. Kui seda aga saavutada pole võimalik siis ei saa ka ühenduse võtmiseks andmeid näha.

Private User Saatke mulle kirjaga mõne sellise isiku lingid.
Võib olla on tegu nendega kes pole veel või pole enam kasutajad.
Ootel kutsutud aga ka oma konto sulgenud (kuid andmed kustutamata jätnud) kasutajad tunduvad range privaatsusega kasutajatena kuid neile sõnumeid saata ei saa (ka PRO ja C mitte)

Miks ei ole kõigil profiilidel all paremas nurgas Hiljutised vaatajad:.
Ei ole ka minu profiili all seda, või ei pea ma ise nägema kes mu profiili
külastas?

Private User olen ise ka mõelnud, et miks kasutajaks hakkamisel seda enam ei näidata. Ma saan aru, et teised ei näe aga miks mulle endale oma profiili külastusi ei näidata jääb tõesti arusaamatuks. Küll aga saab kasutaja reguleerida seda kas tema külastused lähevad arvesse neil profiilidel kus seda näidatakse. Seda saab reguleerida siit http://www.geni.com/account_settings/permissions/6000000006931095314

Jaanus Luuse

vaatasin aga Error

täna ei ole saanud puus muudatusi teha. sisenen puusse ja tahaks muudatust teha ja ei lase. teen profiili lahti, ehk siis suure ringiga.

Jaanus Luuse Aga kas pole ehk nii, et kui oma privaatsusreeglites määrad ära, et sinu poolt külastatud profiilidele ei jää sinu nimi vaatajana kirja, siis ei näe sa samuti ka seda, kes sinu profiili vaatab? Ja kui sa nö avalikult vaatad profiile, siis näed ka oma profiili vaatamisi?

Kas Geni vaevavad paregu mingid probleemid? Profiile muuta ei lase, teatab: We are experiencing technical difficulties

Saadavad teavituskirju välja kasutajatele MyHertage'ga liitumise kohta, inimesed teevad gedcom'e ja laevad alla. Nagu ikka suurte muutuste alguses. Peab ootama kuniks ameeriklased jälle magama lähevad, siis on ehk rahulikum aeg serveritele.

Inimesed teevad gedcom'e ja laevad alla

Kas peaks ka tegema? On midagi halba tulemas?
Kuidas oleks parem alla laadida kui peaks vajadus olema?

Kui vajalikud andmed on ka oma arvutis täies mahus olemas, siis ei pea tegema. Kui ei ole, siis aeg-ajalt tasub teha - ja nagu tavaliselt, mistahes muutuste tuulte puhul igaks juhuks ikka tehakse. Kui geni tunniks ajaks liinilt kaob (nagu just juhtus), siis tehakse seda rohkem.

Kuidas teha - head varianti pole. Kogu mets (forest) on piiratud mahuga (100 tuhat), servad (st kaugemate sugulaste andmed) jäävad katkiseks. Veresugulaste puu on tihtipeale piiratud mahuga (5 tuhat), servad jäävad jälle katkiseks. Kui sugulasi vähem, siis vast ei jää katkiseks ka.

Mina sikutan mitmes vaates :) Ühtegi head programmi, mis kogu tulemust 100% seediks, niikuinii ei ole - MyHeritage lauapealne saab (minu katsetuste alusel ainsana) andmetega ja isegi piltidega pea täielikult hakkama, aga tema kiirus 100 tuhande isiku puhul on allapoole igasugust arvestust.

Ehkki ma ei usu, et geni lähikuudel orbiidilt kaob - maksnud kliendid võivad ameerikamaal "class action" kohtuasja teha ja seda suppi MyHeritage vaevalt et helpida tahab.

No ja kui detsembris järjekordne maailmalõpp saabub, siis pole ka gedcomidega miskit peale hakata :)

Private User Külastamiste/vaatamiste jälgimine on ainult mittekasutajate isikukirjete kohta võimalik, nii on see alati olnud.

Private User Mida tähendab, et veresugulaste puu on piiratud mahuga (5 tuhat)? Kui mul on 30tuhat veresugulast, siis Gedgomiga saan kõigest 5tuhat kätte?

See veresugulaste piirang sõltub ilmselt olukorrast. Praegu (PRO olekus) sain 15 tuhandest sugulasest 20 tuhat isikut gedcomi, ilma vigadeta - pole paha :) Aga olen saanud ka 5000 vigadega, siis vist olin tavakasutaja. Samuti ei oska ma hetkel öelda, kui kellegi teise veresugulased ekspordin, kuidas ta siis piirab - või lihtsalt enam ei piiragi.
Igal juhul on seda kõike võimalik ise järele proovida :)

Üle 5000 ei näidata loeteludes ega otsingu tulemustes.
GEDCOM ei oma seda piirangut - nn mets on kuni 100 000 isikukirjet.

Tavakasutajana olen korduvalt püüdnud oma veresugulaste GEDCOMi alla laadida. Vaatamata sellele, et lubab alustada ja teate meilile saata pole seni midagi tulnud. Ei tea miks?

Lauri, mul on millalgi olnud see 5000 veresugulase piir ka teise inimese gedcomi ekspordil - aga tänaseks laekunud abikaasa puu tõesti enam piiratud ei ole; vigu ka vastavalt ei paista.
Nii et võtan veresugulaste ekspordi piirangu väite tagasi :)

Showing 1711-1740 of 2995 posts

Create a free account or login to participate in this discussion