Vajan abi Saagas kirjapandu tõlgendamisel

Started by Lauri Kreen on Sunday, April 1, 2012
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing 7651-7680 of 8168 posts

Kas keegi palun soovitaks, millise linna alt võiks leida Heinaste elanike andmeid enne 1811 astat. aitäh

Gerli Aringo (Aruväli)
On midagi: Läti Radukakstis.
Salacas (Salis) kuid alates 1834 ning hingerevisjonid Aijažu (Aijasch) muižas 1826., 1834., 1850. un 1858. g.
Eestikeelne Vikipeedia: Heinaste alev rajati 1869 Aastal 1926 sai Heinaste linnaõigused.
Raduraksti on vaid lätikeelne, kuid Google tõlge aitab palju
Eestlasi võib ehk leida Saarde kirikuraamatutest. Häädemeeste ning Treimani kirikut ja kogudusi siis veel polnud.

Aitäh, Enn Kauber. Radurakstist olen leidnud andmeid HR 1811 aga vanemaid ma ei oska sealt otsida...Salacas( Salis, Ainazu ja Svietciema) alla kahjuks ei ole...või ei olegi Lätis varasemaid. Eestis on osad vana...vanamemad sugupuus 1645 sünniaastaga.

Olen Tiiu-Malle Mett
Minu isa Wihmalik/Vihmalik Raimund-Adolf sünd 05.detsember1916
Räägiti sai Suur-Britannia naturalisatsiooni 1954 a
Kes on ta välismaa abikaasa ja lapsed
Kus riigis elasid

Gerli Aringo (Aruväli)
Mida Radurakstis pole, seda ei saagi leida. Lootust on, et tulevikus veel uusi ürikuid lisatakse: nii veel vanemaid kui ka uuemaid, kui praegu lugeda saab.

Häädemeeste rahvast pandi varasel ajal kirja ka Tori koguduses.

Tiiu-Malle Mett , leidsin infot selle kohta, et 1953 sai Suurbritannia kodakondsuse Tiit Reigo https://discovery.nationalarchives.gov.uk/details/r/C12186543

Palun, mida on kirjutatud märkuste veerus sünnikande juures. Adopteerimise põhjus ?

[https://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1286.1.355:260?1612,518,292... Saaga EAA.1286.1.355:260?1612,518,292,70,0]

Marje Pukk,
Vardi vallakohtu protokolli järgi 1894. aastast lapsendatud Epp Laane poolt. Antud on ka viide Holstre personaalraamatule
https://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1286.1.383:97?335,1707,569,...

Raivo Aunap

Tänan!

Tiiu-Malle Mett - milliste andmete alusel teil on üldse tekkinud kahtlus et

ei hukkunud 1943 Velikije Luki all?
Kui ta oleks teisele poole üle läinud peaks tema nimi pärast 1945 esinema POW laagrites või siis Arolseni DP nimekirjades või enamasti ka väliseesti ajalehtedes (jõudmine Suurbritanniasse).

Temast on seda raske uskuda kuna Vene poolel on liiga täpsed andmed langemise ja matuste kohta:

Место захоронения Калининская обл., Великолукский р-н, д. Ново-Селенино, около, братская могила № 25

Причина выбытия погиб
Дата выбытия 14.01.1943
Первичное место захоронения Калининская обл., Великолукский р-н, д. Ново-Селенино, около, братская могила № 25
JA

Дата смерти 14.01.1944

Страна захоронения Россия
Регион захоронения Псковская обл.
Место захоронения г. Великие Луки, ул. Колхозная
Откуда перезахоронен г. Великие Луки
NING

Дата смерти 14.01.1944

Страна захоронения Россия
Регион захоронения Псковская обл.
Место захоронения г. Великие Луки, северная окраина, ул. Колхозная, воинское кладбище
Откуда перезахоронен д. Новоселенино

Need kes ebaselgeks jäid või n-ö kaduma läksid - nende nimesid üldjuhul ei raiutud pärast sõda ka Velikije-Luki memoriaali tahvlitele (ta seal 3 korda eri nimekujudega).

R. Vihmalik kohta on kaks lugu ajalehtedes:

ja

Tal oli ka punaminevik 1940-1941 - Töölispolk, Eestis otsis teda Saksa JuPo taga:
Saksa okupatsiooni võimude poolt tagaotsitavate isikute nimekiri - Vihmalik, Raimund, Haraldi p. Sünd. 5. 12. 1916. Eluk. Laulupeo 21—13, Tallinn. Töölispolk.

1948 tunnistati ENSV-s surnuks või teadmata kadunuks:

ХХIII
alates 1944. a. augustist teadmata äraolija Raimund-Adolf Harald-Voldemari p. Vihmalik, sünd. 5. dets. 1916 Tobolski kub., viimane teadaolev alaline elukoht oli Tallinnas Laulupeo 21— 13, on tunnustatud surnuks 4. märtsil 1948 ja sellekohane tunnistus välja antud tema seaduslikuks naiseks tunnustatud Herta Elmari t. Mett'ile 4. märtsil 1948 not. reg. nr. 1824 all; - 590

Isa Harald küüditati 1941 Venemaale:

Seda et Harald on erinevate vanglakaristustega 1931-1939 peaaegu kõikides EW karistusteatmikes kirjas te kindlasti juba teate...

Tiiu-Malle Mett - Arolsen DP laagrite isikute seas ühtegi Vihmalik nimelist ei ole. Ei leitud sellenimelisi ka Hollandi ja Belgia aladel olnud POW laagrite nimekirjadest (seal olid enamus Saksa poolel olnud eestlastest kes vangi langesid).

Rootsi pool alles otsib kas paadipõgenike nimekirjades on mõni Vihmalik.
Välis-Eesti ajakirjanduses nimi ei esine.

Mu tädi mees Tiit Reigo ütles et
oli elanud Canadas.Tadimees elas
Londoni Eesti majas .Oli Eesti eest
seisjad ja aktivist.Mu tädi oli olnud
mu isaga kirjavahetuses.
Tiiu Malle.

Tänan Lauri.Minu tädi mees Tiit
Reigo ütles et Raimund Vihmalik ei
saanud sõjas surma.Ta suri kusagil
1970-1974.Kui palusin punasel Ristil
otsida ja rääkisin välismaa sugulastele suleti välismaal säilinud.Tiiu Malle Mett

Punane Rist otsis isa 10 aastat.Ei leidnud.Ms palusin Teilt abi leida
mu isa välismaa naine ja ta lapsed
välismaal.Isa dokumendid suleti
välismaal 100 aastaks kuni 2074.
Tiiu Malle Mett

Tere Tiiu-Malle Mett - meilei ole mite mingit alust arvata et Raimund või Raimond Vihmalik ei hukkunud teises maailmasõjas Velikije Luki piirkonnas. Need sõdurid kes maeti ja ümber maeti üldjuhul tuvastati kaasavõitlejate poolt. Nõukogude (ehk Vene) luurel polnud ka andmeid tema edasisest elust sest vähimagi kahtluse korral poleks muidu tema nime langenute memoriaalile raiutud.

Kui aga ta vahetas poolt (õnnestus elusalt üle pääseda) ja elas hiljem kusagil Saksamaal ning Kanadas siis pidi ta seda tegema mingi teise nime all. Et teda otsida on meil vaja teada seda nime mida ta Saksamaal. Kanadas ja mujal kasutas.

Kust teil andmed et dokumendid suleti 100 aastaks? Siis pidi nende küljes ju ka inimese nimi olema. Aga Vihmalik ei esine üheski andmebaasis pärast 1948 (kui ENSVs ta surnuks kuulutati).

Teades, et suri välismaal 1970-1974 ei aita kuidagi sest nende 5 aasta jooksul ilmus väliseesti ajalehtedes surmakuulutusi mitmetuhande nimega isikute kohta ja mõnede kohta neid tollal ei ilmunudki.

HOIATUS!
Tiiu-Malle Mett Palun lõpetage mitme kaupa tehtud postitused teemas "Vajan abi Saagas kirjapandu tõlgendamisel" sest need ei kuulu siia teemasse.
Teie probleemi jaoks on Geni arutelu teema:

Lisaks Genile on sobivaks kohaks ka Facebook (FB) grupid:

ja

Kui te aga jätkate SAAGA arutelu täimist oma korduvate personaalsete kirjadega oleme sunnitud teie postitamisõigused mõneks ajaks peatama.

Ma leidsin mingi kahtlase jälje Suurbritanniast.

Nime Vihmalik kasutas perekond Wentzer

Aleksei ehk Alexei Wentzer, sündinud 1904

ja Alice Beate Wentzer, sündinud 06.09.1918 Tallinnas

Hiljem oli see proua Tiit Reigo (enne 1939 Raimund Hanson) abikaasa:

Jah UK arhiividest võib tõesti leida nime Raimund Vihmalik - siin Raimund oli Tiidu eestistamata nimi ja Vihmalik oli tema teise abikaasa neiupõlve nimi.

Case Closed nagu välismaal öeldakse...

Tere. Palun abi - mis sõna on kirjutatud Gustav Romani ette:

https://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1267.1.297:42?793,1256,159,...

Hannes

Erzeugen - paistab, et nimetatud Gustav /lk 730/ on märgitud Ludvigi /võimaliku/ isana

Tänan Teid kiire vastuse eest!

Tervist

Siit minu küsimus - missugune kirikuraamatu kannetes ilmselt tulekahjuga seotud traagiline nende jaoks fataalne sündmus noort lesknaist ja kõiki tema kolme noort last korraga täpsemalt tabas 10.10.1846 ?

https://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1275.1.548:202?126,997,350,...
https://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1275.1.540:65?176,408,2081,...

Kristjan -
Sind huvitab siis nende surmapõhjus?
Põlesid sisse / surnuks, on vastus.

AItäh Patrick, ega vast muud varianti antud ajastu kohta väga ei olegi. Tundus sama - sügisesel ajal üksinda noor naine koos kolme noore lapsega hukkusid nõnda. Huvitas mis kirikuraamatutes kirja pandud oli täpsemalt. Tegemist oli minu ühe esiisa venna tütre perega - Lena Main

Paraku kõigi minu esiisa vendade-õdede järeltulijaid tänasesse päeva ei ulatu Geni andmetel.

Pean märkimisväärseks enda jaoks sellise sündmuse leidu kirikuraamatute kaudu mis toimus 177 aastat tagasi ja mida ilmselt mitu minu eelnevat põlvkonda ja sugulasi ei tea.

Kuidas teha kindlaks, milline Jaan Punnek on Pauli isa?
[https://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA.1269.1.778:12?300,1329,520,... Sünnikirje]
Mis on isa nime ette kirjutatud?

Kristel
W/ater/ angebl/ich/ Knecht Jaan Punnek - isa on väidetavalt sulane Jaan Punnek

Kristel Daniel
Personaalraamat võiks aidata selgust tuua kui samanimelisi on rohkem

Showing 7651-7680 of 8168 posts

Create a free account or login to participate in this discussion